METEO: Vremea va continua să fie geroasă în aproape toată țara!

Foto: Marga Tudor - Bucuresti FM

În această noapte, în Capitală, vremea va fi rece, cu o temperaturã minimã de -11…-9 grade. Cerul va avea înnorãri în mare parte din interval şi temporar se va semnala ceaţã, asociatã cu depunere de chiciurã. Vântul va sufla în general slab.

Mâine, valorile termice vor fi mai ridicate, cu o temperaturã maximã, apropiatã de norma climatologicã a datei, de 1…3 grade. Cerul va fi temporar noros, iar în primele ore din interval vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat.

În țară, la noapte, în regiunile intracarpatice, în sudul şi sud-estul teritoriului vor fi nori stratiformi sau ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã, iar în rest, cerul va fi temporar noros. Vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare pe alocuri la munte, în Moldova şi Transilvania şi cu totul izolat în Crişana şi Maramureş.

Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã mai ales a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã. Temperaturile minime se vor situa între -9 şi 1 grad, local mai scãzute spre -13…-11 grade în estul şi sud-estul Transilvaniei şi în Muntenia.

Mâine, temperaturile vor fi în creştere şi se vor situa, în majoritatea zonelor, peste cele specifice datei. Maximele termice se vor încadra în general între 0 şi 7 grade. Înnorãrile şi precipitaţiile se vor extinde treptat din cursul dupã-amiezii dinspre nord-vest şi vor cuprinde cea mai mare parte a teritoriului.

Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare la munte şi în Maramureş, mixte în Transilvania, Crişana şi local în Moldova şi mai ales sub formã de ploaie în Banat.

În sud şi sud-est cerul va fi temporar noros, dar în primele ore se va semnala ceaţã cu depunere de chiciurã. Vântul va avea intensificãri în zona montanã, în special la altitudini mari, unde se vor depãşi 70…90 km/h şi vor fi perioade cu viscol. Local în Oltenia şi sudul Transilvaniei şi pe arii restrânse în rest, vântul va sufla cu viteze de 45…55 km/h.  

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.