Djokovic, primul tenismen calificat în ”careul de ași” de la AO 2024. Sabalenka ajunge și ea în semifinale, cu nu mai mult de trei game-uri pierdute în vreun set la această ediție

Sursă foto: Facebook - Australian Open/ATP

Novak Djokovic (1 ATP) s-a calificat în semifinalele de la Australian Open, ediția 2024, după ce a câștigat în patru seturi duelul de clasă jucat în fața americanului, Taylor Fritz (12 ATP). Scorul de la finalul celor aproape patru ore de dispută a fost de 7-6, 4-6, 6-2, 6-3 în favoarea campionului sârb.

Partida dintre cei doi a început formidabil, cu schimburi lungi și echilibrate, iar fiecare dintre cei doi tenismeni și-a păstrat serviciul. Chiar dacă campionul en-titre al competiției de la ”antipozi” a făcut rost de opt mingi de break, acesta nu a putut converti niciuna dintre ele. De asemenea, Taylor Fritz a fost și el pus în situația de a câștiga pe serviciul adversarului său, dar cele două șanse de break nu au fost fructificate.

Primul act al întâlnirii a ajuns, așadar, în prelungiri, iar specialistul în tie-break-uri, Novak Djokovic, nu a dezamăgit nici de data aceasta. ”DjokerNole” a mers impecabil în tie-break și a ajuns rapid la scorul de 4-0, făcându-și serios loc spre cucerirea actului întâi. Până la urmă, primul tenismen al clasamentului general a triumfat cu scorul de 7-3.

Setul secund al întâlnirii a început cum nu se poate mai bine pentru reprezentantul Statelor Unite ale Americii, care a reușit break-ul și a făcut 2-0 imediat. Novak Djokovic a încercat revenirea și a a avut șansa, în șase rânduri, să recupereze serviciul irosit la începutul setului. Taylor Fritz nu a mai greșit până la finalul acestui act și a egalat situația la general, scor 6-4 în al doilea set.

În actul al treilea al confruntării de la Melbourne, Novak Djokovic a pus în scenă un joc solid din toate punctele de vedere și a făcut ceea ce oponentul său făcuse în debutul setului precedent. S-a ajuns în scurtă vreme la scorul de 3-0 pentru campionul sârb, care a avut un parcurs de excepție, iar spre finalul setului, a reușit al doilea break, terminând setul trei cu scorul de 6-2.

În ceea ce avea să fie ultimul set al întâlnirii dintre cei doi sportivi, Taylor Fritz s-a redresat și nu a mai cedat ușor serviciul său. Însă, la scorul de 3-2 în favoarea liderului mondial, americanul a cedat din nou și a pierdut pe propriul serviciu. Acest lucru a fost îmbunătățit, datorită re-break-ului izbutit imediat. Următorul game a fost din nou redat de un break conturat de unul dintre jucători, mai exact, Novak Djokovic, care nu s-a mai încurcat până la final și a încheiat meciul cu scorul de 6-3 în setul al patrulea.

Astfel, Novak Djokovic a ajuns în semifinalele competiției din Australia, nefiind învins, până acum, în nouă meciuri, împotriva americanului Taylor Fritz. În penultima fază a competiției, campionul din Serbia îl va întâlni pe cel cu care s-a duelat de două ori, într-o perioadă scurtă, în finalul anului trecut. Jannik Sinner (4 ATP) va fi oponentul liderului mondial, asta după ce tenismenul italian l-a scos de pe tablou pe rusul favorit numărul cinci de la AO, Andrey Rublev.

Pe tabloul feminin de la întrecerea continentală, Aryna Sabalenka nu procedează asemănător principalei rivale de la startul AO, Iga Swiatek, și rămâne imbatabilă. Bielo-rusa a ”evaporat-o” în minimum de seturi pe cehoaica favorită numărul nouă a competiției, Barbora Krejcikova. Scorul final al acestui duel din sferturile de finală a fost 6-2, respectiv 6-3.

Problemele pentru cea de-a doua clasată în ierarhia WTA au apărut la scorul de 1-4, din setul inaugural, atunci când izbutise, deja, al doilea break al partidei. Cehoaica a forțat o revenire, dar la imediatul game disputat, și-a pierdut, încă o dată, serviciul. Așadar, scorul final al primului act a fost de 6-2 pentru Aryna Sabalenka, care a servit doi ași și a comis o dublă-greșeală în cele 33 de minute ale setului întâi.

În actul al doilea a confruntării dintre cele două sportive, situația a fost identică ca în primul, numai că, de această dată, cehoaica s-a apropiat la un singur game de adversara sa, la scorul de 3-4. Chiar și așa, bielo-rusa și-a confirmat singurul break pe care îl mai avea în dotare printr-un game de serviciu convingător, iar, mai apoi, a fost decisivă la retur, pentru a își asigura prezența în semifinalele competiției. Acolo, Aryna Sabalenka o va avea de partea cealaltă a fileului pe o americancă, Coco Gauff (4 WTA). Grație acestui succes lejer, bielo-rusa a devenit jucătoarea de la această ediție de la AO care nu pierde mai mult de trei game-uri în vreun set disputat.

În celelalte sferturi de finală ale circuitului feminin, Linda Noskova, cea care a eliminat-o pe Iga Swiatek se va duela cu Dayana Yamstrenska, în timp ce Qinwen Zheng se va întâlni cu Anna Kalinskaya.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.