Predoiu: Trebuie să ne concentrăm pe lupta împotriva traficului de droguri între porturile europene

Sursa foto: Politia Romana/youtube

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat cu ocazia Consiliului informal Justiţie şi Afaceri Interne, că statele UE ar trebui să se concentreze pe lupta împotriva traficului de droguri între porturile europene, pe o bază mai integrată la nivel internaţional.

„Cred că porturile sunt o problemă importantă pe această agendă. Cred că este nevoie să cooperăm mai bine în această privinţă pentru a schimba informaţii, pentru a forma echipe comune între poliţiştii noştri şi pentru a lupta structurat împotriva acestei provocări”, a spus Predoiu.

El a menţionat că în România s-a organizat un grup de lucru interinstituţional care integrează mai multe instituţii cu atribuţii în prevenirea şi combaterea traficului de droguri.

Predoiu a spus că, aşa cum traficanţii de droguri lucrează în reţele la nivel internaţional, tot aşa trebuie să se organizeze şi structurile de combatere a acestui fenomen, iar România va fi în prima linie a acestei lupte.

România a investit un buget important anul trecut pentru protecţia frontierelor, lucru care va continua şi în acest an.

„De asemenea, ne aşteptăm să avem sprijinul Comisiei Europene şi al preşedinţiei belgiene. Ne concentrăm pe o cooperare şi un dialog foarte bun cu autorităţile austriece. Am un dialog foarte bun cu ministrul Karner şi cred că aceasta este cheia pentru a continua cu succes acest proces”, a afirmat Cătălin Predoiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.