Zonele periculoase din Capitală, unde au loc cele mai multe accidente

Sursa foto: Olga Stancu

Bulevardul Unirii, Şoseaua Colentina şi bulevardul Iuliu Maniu, în topul zonelor periculoase,  recunoscute pentru numarul mare de accidente care se inregistreaza acolo.

Poliţiştii vor să tempereze elanul vitezomanilor, pentru că din cauza vitezei, mor zilnic  oameni, în accidente rutiere.

Brigada Rutieră a desfășurat o razie sâmbătă, 27 ianuarie, în București, pentru prinderea șoferilor care conduc cu viteză. Sâmbătă, 27 ianuarie, a avut loc o razie pe mai multe străzi din București, a dat amendați sau a retinut permise de conducere.

Recordul raziei de ieri a fost atins de un tânăr de 29 de ani, care a circulat cu o viteză de 114 km/h pe o stradă din sectorul 6, unde limita de viteză este 50 km/h. Acesta a primit o amendă în valoare de 1.485 de lei și a rămas fără permisul de conducere pentru 90 de zile.

Conform statisticilor, anul trecut, în Bucureşti s-au înregistrat 41 de accidente rutiere grave, în urma cărora 5 persoane au murit și 39 au fost rănite grav.

Viteza peste limita legală reprezintă un factor determinat în producerea accidentelor de circulație din următoarele motive:

  • timpul de reacție în cazul unor evenimente neașteptate crește atunci când viteza cu care rulează autovehiculul depășește cu mult limita legală;
  • distanța de frânare crește atunci când viteza este mare;
  • viteza excesivă crește semnificativ riscul producerii unui accident de circulație în special în cazul conducătorilor auto neexperimentați;
  • câmpul vizual al șoferului se îngustează pe măsură ce acesta conduce cu o viteză care depășește limita legală.

În Romania au fost inregistrate anul trecut peste 4.500 de accidente rutiere grave, soldate cu aproximativ 1.500 de morți și peste 3.500 de raniți. Fața de anul anterior, au fost totuși cu 190 de accidente mai puține, iar numarul celor care și-au pierdut viața a scazut cu 88.

Poliția Rutiera și-a propus sa creasca gradul de siguranța pe șosele și a desfașurat peste 58.000 de acțiuni in acest sens, cu aproape 10% mai multe decat in 2022.

Totodata, anul trecut au fost reținute peste 225.000 de permise, majoritatea pentru conducere sub influența alcoolului sau a drogurilor.

În același timp, au fost retrase peste 85.000 de certificate de inmatriculare și peste 14.000 de placuțe, iar alte aproximativ 8.500 de permise au fost anulate.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.