Secretarul american de stat, fortat sa foloseasca curse aeriene normale

Sa intampla si la altii.

Secretarul de stat american, John Kerry, care străbate cele patru colţuri ale planetei în vizitele sale diplomatice, a fost nevoit să folosească, astazi, o cursă aeriană de linie pentru a se întoarce la Washington după ce avionul său îmbătrânit, al US Air Force, se afla, din nou, blocat la sol din cauza unor probleme tehnice, scrie joi Agentia France Presse(AFP).

După negocieri maraton la Viena cu omologul său iranian pe tema spinosului dosar nuclear iranian, întreaga delegaţie care l-a însoţit pe John Kerry – peste 40 de membri ai Departamentului de Stat şi jurnalişti – a aflat dimineaţă devreme, după ce a părăsit hotelul, că Boeingul 747 al US Air Force avea nevoie, încă odată, de reparaţii neprevăzute.

Este a patra oară în acest an când avionul şefului diplomaţiei americane are probleme tehnice şi rămâne la sol.

În august, din cauza unor probleme electrice la aeronava oficială, după o călătorie în timpul căreia a făcut literalmente turul planetei, John Kerry a fost nevoit să ia o cursă de linie pentru a se întoarce din Hawaii la Washington.

Avionul a mai avut probleme şi a rămas la sol în ianuarie la Geneva, unde secretarul de stat participa la conferinţă internaţională dedicată Siriei, şi în martie, la Londra.

De când a preluat funcţia, în februarie 2013, secretarul de stat american a parcurs cu avionul aproximativ  911.000 de km pentru vizite efectuate în 55 de ţări, petrecând 249 de zile în misiuni efectuate în străinătate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.