Marius Copil nu produce surpriza în duelul cu numărul 10 ATP. Stefanos Tsitsipas, victorie la Davis Cup în puțin peste o oră în fața românului

Sursă foto: Facebook - Federația Română de Tenis

Marius Copil (283 ATP) a pierdut partida de la debutul reprezentativei României în play-off-ul grupelor mondiale de la Davis Cup, în fața unui tenismen al Greciei.

Stefanos Tsitsipas (10 ATP) s-a impus în fața jucătorului român într-o oră și 18 minute, cu scorul final de 6-3, 6-4. În primul set al confruntării s-a mers cap la cap cu serviciul de ambele părți până la scorul de 2-1 pentru grec.

Aici, Marius Copil a fost presat pe game-ul său de serviciu și a cedat la limită, făcându-se 3-1 pentru finalistul marilor turnee de Grand-Slam, de-a lungul timpului. Acesta s-a desprins la trei game-uri avantaj și a câștigat primul act al meciului cu scorul de 6-3, după ce Marius Copil nu și-a mai pierdut serviciiul.

În setul inaugural al meciului cu numărul doi dintre cei doi tenismeni, după cel din 2017, când tot grecul a avut câștig de cauză, la capătul unui duel jucat în Franța, pe suprafață dură, reprezentantul ”tricolorilor” a avut trei mingi de break, dar nu a putut fructifica niciuna dintre ele.

Setul al doilea al partidei de la Atena, din Grecia, a început mult mai bine pentru Marius Copil, care a procurat alte două mingi de break, pe care le-a ratat, însă, din nou. Totuși, sportivul român și-a menținut bine serviciul și a ajuns, pe picior de egalitate cu grecul la scorul general, 3-3. În game-ul al patrulea de pe serviciul tenismenului nostru, echilibrul s-a rupt, iar Stefanos Tsitsipas a reușit să obțină break-ul decisiv.

Acesta a convertit break-ul pe care l-a bifat în game-ul anterior și a câștigat, în cele din urmă, cu scorul de 6-4, Marius Copil depășindu-și numărul de game-uri câștigate din primul set. A fost o victorie destul de clară a numărului 10 mondial, care s-a impus fără set pierdut.

Următorul meci în care Marius Copil va fi implicat va fi unul de dublu, pe care îl va evola alături de compatriotul său, Victor Cornea. Cei doi îi vor întâlni, duminică, tot la Atena, de la ora 12:00, pe frații Tsitsipas, Stefanos și Petros.

În ceea ce privește meciurile directe, de-a lungul istoriei, dintre cele două state, situația este una echilibrată, fiecare țară având un succes. Prima înfruntare dintre Grecia și România s-a disputat în 1933, la Atena, iar elenii s-au impus cu scorul de 4-1 la general. Cealaltă partidă dintre cele două națiuni a avut loc 37 de ani mai târziu, iar în 1970 românii, în sferturile ”Zonei Europei” au încheiat victorioși, scor 5-0.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.