Sunt probleme cu platforma în care se scanează lucrările elevilor de la simularea Evaluării Naționale 

Sursa foto: Ministerul Educației - România/facebook

Sunt probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024, potrivit Edupedu.ro.

“Având în vedere supraîncărcarea platformei, informați asistenții responsabili cu scanarea să scaneze lucrările în prezența elevilor, iar încărcarea pe platformă se va face în cursul zilei de azi de către asistenți. După scanarea lucrărilor în prezența elevilor, aceștia pot pleca”, este mesajul primit de școli pentru sursa citată.

In această dimineață elevii de clasa a VIII-a au susținut simularea examenului de Evaluare Naţională proba scrisă la Limba Română.

Din acest an, toate lucrările de la simulările naţionale, cât şi cele de la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, vor fi corectate digitalizat. Lucrările elevilor sunt tip broşură, capsate, iar procedura prevede că la simularea de la Evaluarea Naţională de anul acesta, colţul lucrării care cuprinde datele personale nu se închide şi nu se lipeşte.

După rezolvare şi predarea lucrărilor, acestea vor fi scanate în clasă şi încărcate pe platforma digitalizată, unde se va face şi secretizarea datelor personale. Vor fi apoi repartizate automat şi aleatoriu către profesorii evaluatori din alte judeţe decât cel din care provin candidaţii.

Ligia Deca a anunțat că vor fi aproximativ 24.000 de profesori asistenți si peste 12.000 de evaluatori.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.