VIDEO: Am avut primul moment viral cu piesa Chandelier. Am avut sute, mii de mesaje pe pagina mea oficială, nu realizam ce mi se întâmplă.” – AVA,artist

Asigură sau nu concursurile muzicale o carieră de succes în industria muzicală? AVA a participat la reality-show-uri și a colaborat cu o mulțime de artiști din România. A venit astăzi în matinalul București FM pentru a ne răspunde la întrebare. În plus, piesa ei „Îndrăgostită” s-a auzit în avanpremieră în această dimineață pe 98.3.

Concursurile muzicale televizate îți oferă o expunere care te poate ajuta în cariera de artist. Important este să știi cum poți profita de această șansă. „Eu nu conștientizam amploarea concursului în momentul respectiv. Am fost privilegiată să cânt pe o scenă atât de mare, am avut un coach foarte tare, care m-a pregătit din toate punctele de vedere. M-a făcut să-mi dau seama cât de important este mindsetul și că nu este vorba doar despre voce.”

„Atunci am avut primul moment viral cu piesa Chandelier. Am avut sute, mii de mesaje pe pagina mea oficială și le-am descoperit după ani de zile că mi-au intrat la categoria others. Nu știu dacă pot spune că eram ignorantă, dar clar nu realizam ce mi se întâmplă.” 

Concursurile muzicale au adus-o mai aproape de dorințele pe care le avea încă din copilărie. „Visul meu să cânt pe stadioane . La început, în camera mea, vindeam bilete, mi le scriam și dacă nu mă aplaudau părinții, îi invitam afară și îi rugam frumos să învețe să respecte un artist. Tot timpul în mintea mea a existat această scenă mare.” 

„Repetam singură în casă, aveam un spray deodarant pe care l-am tocit de la cât l-am ținut în mână. Ascultam artiștii mei preferați și stăteam ore întregi și pentru că îi analizăm, îi imitam.” 

Pentru a putea rămâne în atenția oamenilor mai ai nevoie de un element cheie și anume, echipa. „Este foarte important ce faci după participarea la un concurs televizat, să ai o echipă în spate, să ai noroc, să ai un context favorabil. Eu cred că până la sfârșit trebuie să cucerești acel vârf pentru a te autodepăși, dar ca să faci asta trebuie să te pui singur în niște contexte favorabile ție care te pot aduce unde îți dorești tu să fii.” 

„Trebuie să ai o echipă. Dacă ai doi oameni care cred în tine, deja ai o echipă. Acum depinde dacă ești dispus să te trezești dimineață și să muncești temeinic la visul tău. Este foarte greu, frustrant, te enervezi, dar ai o datorie față de tine pentru că ai acest talent. Pentru mine este o super putere.” 

Trebuie să nu te dai niciodată bătut și să îți dorești să fii în fiecare zi un om mai bun, cel puțin asta ne sugerează AVA. „Atunci când simți că nu ai loc sau nu este loc pentru tine în această lume trebuie să îți dai un restart, două palme peste față, eventual în oglindă, dimineața, și pleci în căutarea unui context favorabil.”

„Personal, îmi place concurența, eu m-am luptat mai ales cu mine ca să scot tot ceea ce e mai e mai bun. Aș vrea să concurez cu cele mai bune voci ca să văd cum m-aș descurca. Și dacă aș fi cea mai slabă dintre cei mai buni, tot aș fi cea mai bună pentru mine.”

Chiar dacă nu credea că va face asta vreodată destinul a adus-o mai aproape de poziția de profesor. „În pandemie, predatul a fost salvarea mea. Eu i-am spus mereu mamei mele că ultima meserie pe care o voi practica în viața asta va fi cea de profesor, dar destinul știe mai bine ce are de făcut. Nu mai pot renunța la predat, pentru că e un antrenament zilnic pentru mine și pentru că mi-a adus niște rezultate.”

„Tot timpul am zis că eu m-am născut să las ceva în viața asta, nu vreau să trec degeaba prin viață, vreau să simt că las o moștenire pe care o pot face cu ajutorul lui Dumnezeu.”

Perfomanțele elevilor ei nu au întârziat să apară, unul dintre elevi a fost chiar Ana-Maria Mărgean. „Ana a fost prima mea elevă, a început la vârsta de 5 ani. Eu îi cântam, iar ea imita foarte mult în perioada aia. Prin joacă a reușit să învețe. Am văzut că evoluția ei se întâmplă repede și că învață mult mai repede decât un copil normal, clar are talent, dar are și o voință extraordinară.  Eu îi dădeam să studieze o melodie, ea venea cu trei-patru piese învățate.” 

„Este într-o continuă evoluție și asta se vede, faptul că a câștigat Românii Au Talent și a ajuns a 4-a finalistă la America’s Got Talent. Ana a depășit niște bariere și a arătat că se poate pur și simplu prin muncă, talent, perseverență și ambiție. Dacă muncești zilnic la visul tău, nu ai cum să nu reușești.” 

Hai cu un play pentru a afla mai multe despre cum te pot ajuta concursurile muzicale în cariera de artist! Dacă ai ratat momentul difuzării în avanpremieră a piesei „Îndrăgostită” pe BucureștiFM, trebuie să mai ai răbdare doar până pe 29 februarie, când va fi disponibilă pe toate platformele de streaming.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.