Jandarmeria Bucureşti- Măsuri de ordine publică, în faţa Muzeului Grigore Antipa, începând cu ora 18:00; adunare publică, urmată de un marş de protest

„Miercuri, 07 februarie 2024, în faţa Muzeului Grigore Antipa, începând cu ora 18:00, o formaţiune politică a anunţat în spaţiul public organizarea unei adunări publice, urmată de un marş de protest care va viza sediile unor partide politice, având drept scop exprimarea dezacordului faţă de intenţia de comasare a alegerilor electorale”, transmite Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

„Precizăm faptul că pentru această acţiune nu au fost îndeplinite obligaţiile privind declararea şi avizarea conform prevederilor art. 7 şi art. 12, lit. a) din Legea nr. 60/1991 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, miercuri, 07 februarie 2024, pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff nr. 4-6, în intervalul orar 18:00-18:30, o altă formaţiune politică şi-a anunţat intenţia organizării unei adunări publice, având drept scop manifestarea pentru limitarea acţiunilor extremiste.

Subliniem faptul că această adunare publică nu a fost avizată de Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice din Primăria Municipiului Bucureşti, întrucât solicitarea nu a fost depusă în termenul impus de legislaţia în vigoare, în conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 60/1991 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare.

În acest context, deşi organizarea celor două adunări publice nu respectă condiţiile legale mai sus explicate, subliniem importanţa unui dialog şi a unei bune colaborări între organizator, participanţi şi forţele de ordine, în vederea desfăşurării acestora
fără riscuri în planul ordinii şi siguranţei publice.

Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care aleg să participe la aceste manifestaţii, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial. Din raţiuni de siguranţă publică, recomandăm participanţilor să nu vină cu bagaje sau genţi voluminoase.

În situaţia apariţiei unor persoane sau grupuri de persoane cu comportament agresiv, rugăm organizatorii, precum şi pe ceilalţi participanţi de bună-credinţă, să se delimiteze de acţiunile acestora şi să indice de îndată zona lor de manifestare forţelor de ordine prezente la faţa locului, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Ca măsură preventivă, pentru descurajarea şi probarea eventualelor fapte antisociale care pot periclita caracterul paşnic al adunărilor publice, jandarmii vor efectua fotografii şi filmări operative pe tot parcursul desfăşurării evenimentelor, cu mijloacele tehnice din dotarea unităţii, conform cadrului legal în vigoare.

Jandarmeria Bucureşti va asigura protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic. Astfel, facem apel atât la cei prezenţi, cât şi la ceilalţi cetăţeni să fie responsabili şi îi asigurăm că siguranţa lor este prioritatea noastră.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.