Peste 800 de taximetriști protestează în București

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Taximetriștii spun că 200 de milioane de euro sunt scoși, anual, ilegal din țară, prin intermediul platformelor de car-sharing.

În jur de 1500 de taximetriști din mai multe județe ale țării, de la București și Ilfov, până la Cluj s-au adunat în Piața Constituției, începând cu ora 7:00 dimineața, pentru a protesta.

Inițial, numărul protestatarilor era anunțat la 800 și tot atâtea vehicule, în Piața Constituției, și alți 150, în Piața Victoriei.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Principalele nemulțumiri ale protestatarilor sunt legate de concurența neloială pe care platformele de car-sharing ar face-o taximetriei.

Ei cer reglementarea similară a celor două tipuri de servicii, adică limitarea numărului de mașini de car-sharing, prin raportare la mia de locuitori, ca în cazul taximetriei, prevederi similare în ceea ce privește vechimea admisă a mașinilor, care este de 15 ani pentru car-sharing și de numai 5 ani pentru taximetrie, înlăturarea suprataxei aplicate de către platformele de car-sharing, la orele de vârf, în vreme ce tariful pentru taximetre este stabilit prin lege etc.

În jurul orei 12:00, o delegație a taximetriștilor protestatari a plecat la Guvern, pentru a solicita echilibrarea raportului între serviciile de taximetrie și cele de car-sharing, printr-o ordonanță de urgență.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.