Sorana Cîrstea, calificare în sferturile de finală de la ABU Dhabi Open. Românca învinge facil o jucătoare din top 10 WTA

Sursă foto: Facebook - Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea (26 WTA) a învins-o în minimum de seturi pe favorita numărul trei a competiției din Emiratele Arabe Unite, de la Abu Dhabi, Maria Sakkari (9 WTA), din Grecia. Jucătoarea de tenis din România a trecut cu scorul de 6-2, 6-1, în puțin peste o oră de dispută intensă de sportiva care se clasează în primele 10 reprezentante ale circuitului feminin ale ierarhiei generale.

Reprezentanta țării noastre a debutat în forță în acest meci, reușind un dublu-break, care au fost confirmate de fiecare dată și care au dus-o pe tabelă pe româncă la scorul de 4-0. Grecoaica nu a putut riposta în actul inaugural, decât prin câștigarea a două game-uri pe propriul serviciu, iar unul dintre acelea cu mare dificultate.

După ce Maria Sakkari a salvat pe propriul serviciu cinci mingi de set ale Soranei Cîrstea, a 26-a tenismenă a lumii a închis primul act al confruntării pe game-ul său, cu scorul de 6-2. Totuși, până a ajunge în acest punct, românca a salvat, la rândul ei, alte trei mingi de break ale sportivei din Grecia, care, dacă s-ar fi concretizat, ar fi putut schimba soarta setului întâi.

În al doilea set, în care sportiva din România și cea din Grecia au intrat fără ca una dintre ele să fi servit vreun as, Sorana Cîrstea a fost aproape de a repeta scenariul din primul act, doar că de această dată, a izbutit un singur break în startul său. Astfel, scorul la care a ajuns reprezentanta țării noastre a fost de 4-1, atunci când Maria Sakkari a pierdut din nou propriul serviciu.

Sorana Cîrstea a tranșat soarta partidei atunci când a fost pusă în ipostaza de a returna serviciul adversarei sale și a convertit cea de-a doua minge de break din acest game. Scorul final al duelului competiției din Abu Dhabi a fost de 6-2, 6-1, iar Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale întrecerii.

Acolo, românca va da peste Daria Kasatkina, din Rusia, a șaptea favorită a competiției din Emiratele Arabe Unite. Înainte a o învinge pe Maria Sakkari, sportiva noastră a trecut o altă jucătoare de renume din circuitul feminin, care a performat la cel mai înalt nivel în special în sezoanele anterioare, franțuzoaica Caroline Garcia, situată cu cinci locuri în fața Soranei Cîrstea.

În această fază a competiției, pe lângă româncă și rusoaică, s-a mai calificat brazilianca Beatriz Haddad-Maia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.