Angelina Mango a câştigat cea de-a 74-a ediţie a concursului Sanremo

Foto: Youtube

Tânăra cântăreaţă italiană Angelina Mango (22 de ani) a câştigat cea de-a 74-a ediţie a concursului Sanremo cu piesa La Noia (Plictiseala).

Ea este prima femeie care reuşeşte acest lucru în ultimul deceniu.

Alături de ea, dintre cei 30 de artişti şi grupuri din concurs, finaliştii au fost Geolier, cu piesa sa napoletană I p’me, tu p’te, şi  Annalisa cu Sinceramente.

Angelina Mango are de ales să reprezinte Italia la concursul Eurovision 2024.

În cazul în care aceasta refuză, radiodifuzorul italian RAI va alege reprezentantul Italiei la Malmo, Suedia.

Acest eveniment muzical emblematic, fondat în 1951, a încheiat o ediţie cu audienţe record, depăşind în fiecare zi 60 % din cota de ecran şi încununând cei cinci ani în care a fost organizat de regizorul şi prezentatorul Amadeus, care s-a aflat pentru ultima dată pe scena festivalului, scrie EFE. Co-prezentator a fost Rosario Fiorello.

Printre artiştii invitaţi în ultima seară de concurs s-au numărat Roberto Bolle, Tananai, Tedua şi Gigliola Cinquetti, care a cântat melodia ei câştigătoare a concursului Eurovision Song Contest 1964 (şi, de asemenea, melodia câştigătoare a Sanremo 1964) Non Ho L’Eta.

Concursul a fost în centrul dezbaterilor publice încă de marţea trecută, cu omagii, recitaluri mai mult sau mai puţin memorabile şi, bineînţeles, controverse ocazionale.

Cea mai notabilă dintre acestea l-a avut în centru pe actorul american John Travolta, care a venit la Sanremo în calitate de invitat şi a fost încurajat miercuri să danseze pe melodia ”O răţuşcă stă pe lac”, vizibil iritat, în mijlocul unor dansatori îmbrăcaţi ca nişte pui uriaşi.

Travolta a prezentat mai întâi mişcările dansurilor sale emblematice de pe marele ecran, înainte ca prezentatorii Amadeus şi Fiorello să-l scoată în faţa Teatrului Ariston şi să-l înveţe Ballo del Qua Qua, aşa cum este cunoscut dansul în italiană. Fanii lui Travolta şi-au exprimat furia pe reţelele de socializare cu privire la modul în care actorul ar fi fost umilit şi stânjenit, relatează ANSA.

La finalul secvenţei, care a stârnit ilaritate pe reţelele de socializare, Travolta a refuzat să semneze un acord care să autorizeze redifuzarea imaginilor, potrivit postului public de televiziune Rai1. Videoclipul a fost între timp eliminat de pe site-ul televiziunii, dar a devenit viral pe platformele de streaming.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.