VIDEO: Seară de neuitat pentru Dinamo, în Superligă, pentru că ultima clasată învinge „umbra” campioanei en-titre, la Ovidiu

Dinamo București a trecut, în deplasare, de Farul Constanța, cu scorul de 2-0, în ultimul meci al rundei cu numărul 25, jucat la Ovidiu. Golurile dinamoviștilor au fost marcate de fundașul central Darko Velkovski și fotbalistul de atac, Dennis Politic.

Partida de la malul mării a început cu o mulțime de schimbări în primul unsprezece al formației gazdă efectuate de antrenorul Gheorghe Hagi, care a decis să realizeze o rotație de jucători comparativ cu duelul din etapa precedentă cu FCSB, din Capitală.

„Câinii roșii” au fost superiori adversarilor la imaginea afișată în teren și la rata de eficiență atinsă, deoarece la restul capitolelor, jucătorii formației campioană au stat mai bine. Posesia, într-adevăr, a fost împărțită, dar șuturile expediate spre poartă au venit mai des din partea „marinarilor”, iar cele cadrate au fost dublu la număr față de cele ale „alb-roșilor”.

Confruntarea din Superligă a debutat cu o șansă importantă de a marca de partea gazdelor. Ronald Deaconu a centrat dintr-un corner în minutul 15 al duelului, iar balonul a ajuns pe fruntea fundașului central, Mihai Popescu. Apărătorul constănțenilor s-a înălțat și a avut cea mai bună detentă, dar nu a putut finaliza precis, iar faza nu a fost foarte periculoasă, în cele din urmă.

La două minute distanță, dinamoviștii au fost și mai aproape de a prelua conducerea pe tabela de marcaj, la capătul unei acțiuni în care a fost implicat Dennis Politic. Unul dintre cei mai buni fotbaliști ai trupei din „Ștefan cel Mare” a driblat în flancul stâng și a centrat în fața porții. Totuși, niciun coechipier nu se afla în zonă, însă golul putea apărea din gheata unui adversar, care a fost la un pas de a comite o gafă de proporții.

După 10 minute trecute de la acea acțiune, tot „câinii roșii” au revenit pe plan ofensiv, iar, la capătul unui fault prostesc comis de Mihai Popescu în partea dreaptă din lateral, elevii lui Zeljko Kopic au marcat primul gol al meciului. Dennis Politic a centrat puternic la marginea careului, dar bine țintit, iar, de la 16 metri, Darko Velkovski a înscris primul gol de la momentul îmbrăcării tricoului dinamovist.

În prima repriză nu s-a mai întâmplat nimic concludent de nicio parte, deoarece jocul a arătat un Farul Constanța la un nivel slab, de nerecunoscut, care nu a putut lega pasele obișnuite pe gazon. De partea cealaltă, după marcarea golului, oaspeții s-au retras treptat în defensivă, încercând să surprindă pe contraatac.

Însă, la două minute după ce Marcel Bîrsan a fluierat startul reprizei secunde, Hakim Abdallah a profitat de un spațiu mare lăsat liber de mijlocașii la închidere ai constănțenilor și a pasat filtrant pentru Georgi Milanov. Jucătorul bulgar a driblat portarul advers și a pasat în gura porții goale, de unde Dennis Politic a îndeplinit o simplă formalitate și a dublat avantajul echipei sale.

Una dintre singurele faze periculoase de atac venite dinspre jucătorii pregătiți de Gheorghe Hagi a apărut în minutul 64, atunci când Rivaldinho, angajat de Constantin Budescu, a trimis slab, în brațele lui Adnan Golubovic.

Ionuț Larie, căpitanul gazdelor, totuși, a ratat cea mai mare oportunitate a clubului de la malul mării. O fază fixă a dus la această ratare colosală a fundașului român, care după o recentrare venită dinspre Constantin Budescu, nu a putut introduce mingea în poartă, din alunecare, fiindu-i interzis golul de stâlpul din stânga buturilor goalkeeper-ului dinamovist.

În ultimele minute ale meciului, după o greșeală la construcție a „câinilor roșii”, Ionuț Cojocaru a șutat o bombă de la 20 de metri, pe centrul porții, dar Adnan Golubovic a plonjat și a respins mingea în corner.

Spre finalul jocului, am asistat și la o gafă de arbitraj semnată de centralul român, Marcel Bîrsan, care a dictat, inițial, lovitură liberă de la marginea careului pentru oaspeți și cartonaș roșu pentru Alexandru Buzbuchi. De asemenea, Ionuț Larie a fost avertizat cu cartonaș galben, din cauza crizei de nervi izbucnite, dar intervenția videoarbitrajului a făcut ca portarul Farului să rămână pe gazon. Ceilalți arbitrii au ajuns la concluzia că atacantul din Madagascar al „câinilor roșii”, Hakim Abdallah, a alunecat și nu a fost faultat de adversarul său.

Cu cele trei puncte culese la Ovidiu, Dinamo București rămâne codașa clasamentului, la egalitate de puncte cu FC Botoșani, 19 la număr și la opt în spatele celor de la Poli Iași și FC Voluntari. În etapa a 26-a, „alb-roșii” revin pe propria arenă pentru înfruntarea cu Oțelul Galați.

După o serie strălucită de rezultate, cu cinci meciuri fără eșec, pentru Farul Constanța, înfrângerea din ultimul meci al acestei runde o menține pe penultimul loc de play-off, dar la doar trei puncte deasupra lui FC Hermannstadt. „Marinarii” joacă cu Sepsi Sfântu Gheorghe, în deplasare, în runda care vine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.