„Lupte și metamorfoze”, în regia lui Eugen Jebeleanu, după Edouard Louis, premieră la Teatrelli

Sursa foto: Facebook Teatrelli

Spectacolul „Lupte și metamorfoze”, în regia lui Eugen Jebeleanu, după Edouard Louis, are premiera la Teatrelli, pe 22 și 23 februarie, de la ora 19:00.

În distribuție: Măriuca Bosnea, Șerban Ghilvaci, Niko Becker. Scenografia este creată de Velica Panduru, sound design-ul îi aparține lui Niko Becker.

Eugen Jebeleanu încheie, astfel, cea de a doua etapă de lucru la Teatrelli – după producția work in progress „Băiatul văduvă” –  cu o poveste pe aceeași temă, montată pentru prima dată în România.  „Lupte și metamorfoze” marchează o continuare a explorărilor artistice ale regizorului – căutarea noilor teatralitati pe baza unor texte puternice, ancorate în preocupările actuale, cu accent pe rolul artistului în societate ca angajament civic și crearea unei punți între cultura româneasca și cea internațională.

„Lupte și metamorfoze este un gest onest despre condiția umană, o mărturie despre feminism, diversitate, victime și călăi. Cine suntem? De unde venim? Încotro ne îndreptăm? În contextul unui viitor incert, în care războaiele vor fi lăsat consecințe devastatoare și frontierele par tot mai prezente, ce putem clădi pentru o artă a reconcilierii care să permită să trăim experiențe colective salvatoare?” spune  Eugen Jebeleanu.

Scenariul are la bază romanul „Luptele și metamorfozele unei femei” și fragmente din „Cine l-a ucis pe tata?”, asistență dramaturgie: Paula Rusu.

Edouard Louis va fi prezent la reprezentația din 22 februarie, iar în data de 23 februarie, de la ora 14:00, la Teatrelli, va avea loc o întâlnire-dialog între celebrul scriitor și Eugen Jebeleanu.

Următoarele reprezentații ale spectacolului vor avea loc pe 12 și 13 martie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.