Doliu în lumea sportului! A murit Vasile Dîba

Foto: Wikipedia

Vasile Dîba, fostul campion olimpic și mondial la kaiac, a încetat din viață la vârsta de 69 de ani.

Anunțul a fost făcut de Clubul Sportiv Dinamo.

Născut la 24 iulie 1954, în Jurilovca, județul Tulcea, Vasile Dîba a fost recunoscut nu doar ca un sportiv de elită, ci și ca un exemplu de modestie și caracter de campion.

Clubul Dinamo își exprimă condoleanțele către familia și cei apropiați ai lui Dîba, subliniind contribuția sa remarcabilă la istoria sportului național.

Vasile Dîba a fost unul dintre cei mai valoroşi kaiacişti români, un talent înnăscut, un om modest şi cu un caracter de campion. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanţe familiei şi celor apropiaţi”, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Vasile Dîba a marcat istoria kaiacului românesc ca fiind primul campion olimpic al acestui sport, a câștigat medalia de aur în proba de 1.500 m la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976.

Apoi a mai obținut medalia de bronz la 1.000 m în același an la Montreal, precum și argintul la 1.000 m și bronzul la 1.500 m la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980.

Față de succesul său olimpic, Dîba a strălucit și la nivel mondial, aducând acasă cinci medalii de aur și două de argint de la Campionatele Mondiale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.