Percheziții într-un dosar privind comercializarea online a unor produse contrafăcute

Foto: Politia Capitalei/ facebook

Poliția Capitalei informează că au fost efectuate mai multe percheziții într-un dosar privind comercializarea online a produse contrafăcute, fiind ridicate, printre altele, peste 600 de perechi de încălțăminte și peste 2.000 de articole vestimentare

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat luni o acțiune operativă în domeniul proprietății intelectuale, ce a constat în punerea în executare a patru mandate de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, în Municipiul București.

În fapt, în perioada 2018 – 2023, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, ar fi comercializat pe o platformă online, prin intermediul mai multor firme de curierat, aproximativ 2.051 de produse (articole de îmbrăcăminte ) ce poartă însemne identice cu cele ale unor mărci înregistrate, susceptibile de a fi contrafăcute, obținând în urma comercializării peste 1.390.000 de lei. Totodată, s-a mai stabilit faptul că, în perioada 2018 – prezent, bănuitul ar fi asigurat depozitarea produselor contrafăcute în diferite apartamente. Ulterior, în urma comenzilor primite pe rețelele sociale ori pe platforma de comerț online, pe care bărbatul posta produsele contrafăcute, comercializarea acestora era realizată direct din imobilele respective, precum și prin intermediul societăților de curierat.

În vederea administrării materialului probator, la data de 19 februarie 2024, au fost puse în executare patru mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză:

• 606 de perechi de încălțăminte

• 2.052 de articole vestimentare

• 42 de accesorii ( ceasuri, poșete, curele, ochelari de soare )

• 282 de ambalaje purtând mărci înregistrate

• 24.100 de lei și 850 de euro

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra conturilor bancare, bunurilor mobile și imobile ale bărbatului.

În baza mandatului de aducere care a fost pus în aplicare, bănuitul a fost condus la sediul subunității în vederea audierii.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.