VIDEO: „Este o piesă monumentală, legendară, încât eu am fost puțin reticent la început pentru că m-am gândit că nu merită altcineva să cânte piesa asta.” – Jean Gavril

Piesa „Cerul” a trupei Proconsul lansată în 2001, vine anul acesta într-o nouă variantă. Jean Gavril și Misha Miller sunt vinovați pentru emoțiile pe care le simți de la prima ascultare. „Cerul” este un evergreen și se află în top 15 cele mai frumoase cântece compuse la noi în țară. Jean a povestit mai multe, astăzi în studioul BucureștiFM.

Artistul ne explică cum au ajuns să înregistreze acest cover. „Ideea a pornit de la unul dintre fondatorii casei de discuri Roton Music care anul acesta împlinește 30 de ani. Este o piesă atât de monumentală și legendară, încât eu am fost puțin reticent la început pentru că m-am gândit că nu merită altcineva să cânte piesa asta.”

„M-am lăsat convins în momentul în care a apărut și Misha Miller, interpretarea este cu totul altfel decât piesa originală. Misha a îndulcit-o foarte mult, a făcut-o mai soft, iar eu am cântat destul de jos și moale în completare pentru că mi s-a părut că am schimbat-o un pic, dar i-am păstrat esența.”

Jean, Alex și Cornel au vrut sa stie ce cred ascultătorii despre coveruri. Una dintre păreri a fost că piesele trebuie să rămână în interpretarea originală. Jean completează: „Jumăte sunt de acord, dar jumătate pot spune că e cumva egoist să nu le aduci din nou în prezent, pentru că niște piese monumentale și legendare nu sunt în atenția publicului mai tânăr. Drept urmare, cineva care vine și le relansează, le reinterpretează, poate să le poate aduce un plus în viețile lor.”

„Sunt de acord cu cover-urile doar în condițiile în care este o altă interpretare, nu trebuie să cânți unu la unu.”

Filmarea clipului nu a dat prea mari bătăi de cap. „Cred că a fost cel mai rapid clip pe care l-am filmat vreodată, a durat 4 ore. L-am filmat într-unul dintre studiourile Grivița lângă gara CFR. Vedem un pian cu lumină pe el, eu cu chitara și cu Misha arătând superb ca de obicei, cred că a fost de ajuns. Am fost foarte potriviți, ne-am completat cromatic.”

Artistul este proaspăt tătic si asta îi ocupă tot timpul „De Valentine’s Day cred că m-am văzut cu sotia două sau trei minute pe hol în timp ce plângea copilul. Iar de Dragobete mergem la o zi de naștere a unei prietene foarte bune, sperăm că mama, să vină weekend-ul ăsta la noi acasă, să stea cu copilul ca să putem să mergem și noi până la club.”

Jean este pregătit și pentru luna martie. „Mie întotdeauna mi-a plăcut perioada asta pentru că de mic copil am fost învățat de mama că trebuie să avem grijă de fete, trebuie să le luăm cadouri, trebuie să le luăm mărțișoare, flori și așa mai departe. Pentru mine a fost o perioadă destul de agitată întotdeauna și îmi place să păstrez obiceiul.”

„Acum, dacă mi-a dat Dumnezeu și să am o fată, trebuie să mă ocup clar. Singurul meu lucru important este să mă ocup de fetele mele, nu mai sunt altele în viața mea. Drept urmare trebuie să plusez ce facem, unde mergem, unde ne plimbăm.”

Hai cu un play pentru a afla mai multe despre cea mai recentă lansare a celor doi artiști!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.