Noul corp al Spitalului Foișor ar putea fi, în sfârșit, finalizat anul acesta

Foto: foisor.ro

Noul corp al Spitalului „Foișor”, a cărui construcție a demarat pe vremea primarului general Sorin Oprescu, în 2009, ar putea fi, în sfârșit, finalizat, anul acesta.
Pentru această investiție, actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, propune, prin proiectul de buget, alocarea a 30 de milioane de lei.

De asemenea, în acest an, ar putea demara un alt proiect anunțat de către Municipalitate încă de pe vremea lui Sorin Oprescu, construcția Băncii de Țesuturi.
Nicușor Dan propune bugetarea a 20 de milioane de lei pentru demararea investiției.

„Pe zona de sănătate, în sfârșit, o să terminăm lucrările de la Spitalul Foișor. Și am pus aproximativ 30 de milioane de lei, pentru asta.
O să începem un proiect care, de asemenea, este anunțat de foarte multă vreme, Banca de Țesuturi, în interiorul Spitalului Colentina. Și am pus și pentru asta aproximativ 20 de milioane de lei”, a declarat Nicușor Dan.

Edilul mai spune că vor continua și proiectele cu finanțare europeană vizând construcția de ambulatorii, refacerea sistemelor electrice, a celor de detecție a incendiilor și a celor de fluide și lucrările pentru reducerea riscului de infecții nozocomiale, la mai multe spitale.

La Spitalul „Filantropia”, se va construi un corp nou pentru terapie intensivă, mai susține edilul șef.

Maternitatea „Bucur” ar putea fi consolidată, dacă Ministerul Sănătății ar găsi soluții pentru mutarea acesteia, mai spune primarul Capitalei.

„Și, dacă Minister Sănătății ne va permite – ceea ce, pentru moment, nu pare că vrea să facă, să găsească o soluție pentru mutarea temporară a unei părți din Maternitatea Bucur, pentru care avem bani pe PNRR, ca să o consolidăm”, a declarat Nicușor Dan.

În context, trebuie amintit faptul că, pe 11 februarie, primarul general Nicușor Dan anunța că a lansat în dezbatere publică proiectul de buget al Capitalei.
Conform edilului șef, este vorba despre un proiect de buget în valoare totală de 6,5 miliarde de lei.

Din acești bani, între 1 și 1,1 miliarde de lei ar urma să fie alocați pentru fiecare dintre subvențiile la termie și, respectiv, transport public.

Pentru investiții, edilul șef propune aplicarea unei sume totale de circa 1 miliard de lei.

Pentru plata datoriei Companiei Municipale Termoenergetica (CMTEB) către ELCEN, în valoare de 750 de milioane de lei, conform ministrului Energiei, Sebastian Burduja, nu au fost alocați, însă, bani, în proiectul de buget.

Deși proiectul de buget va fi parcurs, până atunci, cele 15 zile obligatorii ale procedurii de transparență, el nu figurează pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) convocate de către edilul Nicușor Dan pentru joi, 29 februarie.

Asta, deoarece proiectul de buget propus de către Nicușor Dan nu reușește să întrunească susținerea necesară pentru a fi adoptat.
Proiectul nu este susținut de către grupul de consilieri generali ai PNL.

Organizația liberală de București anunța, printr-un comunicat oficial, că nu va susține, prin vot, în CGMB, proiectul de buget propus de către primarul Nicușor Dan.

„PNL București a analizat la nivelul consilierilor generali și al comisiilor de specialitate propunerea de buget publicată de Nicușor Dan. Concluziile sunt clare: Bucureștiul blocat, lipsă de viziune și capacitate administrativă. Este ceea ce bucureștenii constată și trăiesc în fiecare zi, din păcate.
(…) Am analizat proiectul de buget și, totodată, execuția bugetară pe ultimii 3 ani: cheltuielile de funcționare cresc, investițiile au stagnat, iar modul în care s-a realizat execuția bugetară pe derularea proiectelor din fonduri europene nerambursabile arată realitatea – Bucureștiul este prost administrat”, se spune în comunicatul liberalilor bucureșteni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.