VIDEO: Mituri privind igiena dentară desființate de doctorul Andrei Capră

Tu știi cum poți avea grijă mereu de dinții tăi pentru a avea o dantură de invidiat? Pe internet apar tot felul de sfaturi pe care nu știi dacă să le crezi sau nu… Astăzi in matinalul Bucuresti FM am cerut sfaturi avizate de la Andrei Capră, medic stomatolog.

Este sau nu necesară anestezia în cabinetul stomatologic? Andrei ne explică: „Dacă am de făcut o carie atunci de cele mai multe ori nu este nevoie de anestezie, nici nu văd rostul, decât dacă pacientul a avut parte de o experiență traumatizantă. Pentru tratamentele de canal întotdeauna este nevoie de anestezie.”

„Simțitul durerii pentru a știi dacă ai ajuns la nerv în momentul de față nu mai este necesar pentru că avem tehnologie care ne ajută să determinăm lungimea de lucru.”

Pasta de dinți care promite albire nu este tocmai în regulă. „Nu recomand pasta de dinți sau soluțiile care promit albire până la două-trei nuanțe într-un timp scurt, afectează dantura. Sunt persoane care zic: vreau să-mi comand pasta de dinți care albește chiar și ouăle. Le explic atunci, ce efect nociv ar avea asupra danturii lor.”

„Mi se pare normal că pacientul să-și procure pasta de dinți la recomandarea medicului.”

Dacă vrei să îți albești dinții, ideal ar fi ca procesul să fie făcut de către un medic stomatolog. „Albirea făcută în cabinet este ok. Nu sunt de acord să o faci singur acasă pentru că substanța pe care o folosim în general are tendința să ardă, așa că dacă pui pe gingie poți provoca leziuni parodontale.”

„Trebuie să ai grijă după procesul de albire. Spre exemplu, trebuie evitate anumite alimente, mai ales cele care colorează și să ai un protocol de periaj corect. Fără cafea sau sucuri, mai ales în primele 24 de ore. Este o procedură pe care trebuie să o repetăm la o anumită perioadă de timp, dar pacientul ar trebui să știe că rămâne cu sensibilitate după.”

Produsele care conțin zahăr afectează dantura și pot provoca și alte probleme de sănătate. „Dulcele afectează dinții mai ales dacă nu îți periezi dinții corespunzător. În plus, zahărul o să crească aciditatea din gură și devine un mediu favorabil apariției cariilor. Totuși, chiar dacă ai un protocol de igienizare bun, excesul de dulce o să cauzeze alte probleme de sănătate.”

„Trebuie să ne spălăm pe dinți de două ori pe zi, dimineața și seara, pentru că dacă ne-am spălat după fiecare masă favorizezi apariția cariilor. Indicat este ori să te speli înainte de masă cu jumătate de oră, ori după masă tot după un interval de 30 de minute.”

Hai cu un play la videoclipul de mai sus pentru a afla ce trebuie să faci pentru a avea acel zâmbet perfect!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.