VIDEO: Andreea Esca: „Chiar și acum, în momentul în care intru în platou mă gândesc că sunt foarte fericită.”

Andreea Esca, realizator-prezentator în cadrul Știrilor Pro Tv, om de radio, director editorial al revistei ONE, timp de 10 ani, parte a echipei de reporteri „CNN World Report” și numită de două ori “Femeia anului”, vine în săptămâna Girl Power  #În Comunitate.

Un portret de femeie, conturat de vis și faptă, care ne-a dezvăluit noi detalii ale invitatei Ioanei Brușten în ediția specială Girl Power În Comunitate.

Secretul energiei Andreei Esca

Iubirea pentru oameni este sursa prin care Andreea Esca îi atrage pe cei din jurul ei, iar asta îi alimentează și puterea de a oferi mai departe energie. Acea conexiune care se naște între oameni, prin poveștile de viață împărtășite, este ceea ce o motivează să îi cunoască mai îndeaproape.

„Nu e niciun secret, pur și simplu îmi plac oamenii  și probabil că în momentul în care transmiți asta, primești dragoste înapoi. Cred că atunci când un om, nu știu, simți că are drag de tine, automat îi întorci acest sentiment.

Există momente în care obosesc, da, nu mai sunt acum 25 de ani când poate aș fi putut duce mult mai multă dragoste dar, în continuare, îmi face foarte mare plăcere să cunosc oameni, să aflu povești. Să povestesc eu, la rându-mi, câte ceva. Cred că fiecare om are își trage de undeva energia cu ajutorul căreia merge motorul din interiorul fiecăruia și eu cred că îmi trag energia din alți oameni și sper ca, la rândul meu, să le dau și eu energie.”

Studioul de știri

 Prin natura lor, oamenii își caută permanent fericirea. Mulți dintre noi o găsim în cei pe care îi iubim sau în ceea ce ne pasionează. Locul care, pentru Andreea Esca, înseamnă fericire, este cel din care, seară de seară, ne întâmpină cu salutul „Bună seara România, bună seara București! Sunt Andreea Esca.” Departe de a fi doar un loc de muncă, studioul de știri reprezintă o sursă de emoții constructive și de adrenalină.

„Se întâmplă să fie zile în care să am emoții. În mod normal nu am emoții, dar am un sentiment foarte plăcut de adrenalină. Mă și gândeam într-o zi că nu cred că aș putea să îl înlocuiesc cu altceva. Există un culoar foarte scurt din locul unde este machiajul până în platou, și nu știu să spun de ce, dar de multe ori, chiar și acum, la zeci de ani de când fac acest lucru, în momentul în care trec pe acel culoar și intru în platou mă gândesc că sunt foarte fericită, că mi se pare extraordinar de frumos ceea ce fac și că îmi dă o emoție care nu ar putea fi înlocuită de altceva.”

Cum ar fi fost dacă…

Dacă și-ar fi urmat visul din adolescență, Andreea Esca ne-ar fi putut uimi de pe scena unui teatru. Drumul ei a fost, însă, altul. Unul pe care îl parcurge cu zâmbetul pe buze și cu siguranța că se află acolo unde trebuie.

„Am regretat o vreme. Mai regret și acum, dar cred că o soartă, un drum pentru fiecare. Faptul că nu am ajuns acolo și am ajuns aici este pentru că e mai bine pentru mine sau că sunt mai bună pentru ceea ce fac, decât aș fi fost acolo.

(…)Probabil că cineva, cumva, a știut că sunt mai bună pentru o altă scenă.”

Dincolo omul de știri se află o femeie îndrăgostită de cuvântul scris

Pentru Andreea Esca scrisul înseamnă bucurie și prietenie. Loialitate. Povești cu oameni și despre oameni. Din întâlnirea cu scrisul s-au născut două cărți și ani întregi de editoriale scrise pentru revista One, iar acum pentru Alist Magazine.

 „Îmi place să scriu. Am scris două cărți, am mai lucrat la una, poate va apărea cândva.  Am fost redactor-șef la revista One pentru vreo 10 ani, după care a început aventura Alist Magazine, care continuă și astăzi. Și asta și pentru că îmi place să scriu. Dar, de exemplu, dacă vorbim de Alist, este și pentru că țin foarte mult la gașca mea. Îmi făcusem o echipă extraordinară la One și în momentul în care acolo s-a încheiat, mi se părea așa o  pierdere să ne despărțim și să mergem care încotro, când noi împreună făceam niște lucruri extraordinar de frumoase. Și-am zis nu se poate, trebuie să rămânem împreună, o să mă gândesc la ceva.”

Dansul, cea mai frumoasă prezentare

 Cum s-ar prezenta Andreea Esca unor oameni pe care ar vrea să îi cunoască? Ce anume le-ar spune?

„Cred că nu le-aș spune nimic. Pur și simplu, am începe să vorbim despre orice și dacă am putea să și dansăm, mi s-ar părea interesant. I-aș lăsa să, nu știu, să tragă ei concluzia, cred că i-aș convinge așa, pur și simplu… trăind.”

Află povestea Andreei Esca aici.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.