Federaţia Sănătatea din România: Guvernul a înfrânt în luptă personalul TESA

Federaţia Sănătatea din România susţine că, în urma analizei în primă lectură, de către Guvern, a proiectului ordonanţei de urgenţă care prevede măriri ale salariilor din domeniile sanitar şi asistenţă socială, au apărut modificări „în minus” pentru categoriile de salariaţi TESA.

Astfel, spun sindicaliştii, mărirea „mult promisă s-a micşorat” pentru personalul TESA şi pentru personalul suport din spitale.

„În urma analizei în primă lectură, de către Guvern, a proiectului ordonanţei de urgenţă care prevede măriri ale salariilor din domeniul sanitar şi asistenţă socială, au apărut modificări în minus pentru categoriile de salariaţi menţionaţi anterior. Deşi salariile acestor categorii de salariaţi sunt absolut modice, cu mult dispreţ pentru aceştia, că altfel nu putem explica acestor oameni, s-a modificat mişeleşte luna de referinţă la care se raportează mult viitoarea trâmbiţată mărire a salariilor personalului din spitale, în viitoarele campanii electorale ce vor veni anul acesta. Constatăm din nou uşurinţa, cu girul unor colegi ai noştri de luptă, pentru a nu ştim câta oară, fără să fim nicidecum surprinşi, cum mărirea cu 20% a cuantumului salariului în cele două tranşe egale în martie, respectiv iunie, raportat la luna decembrie 2023, faţă de forma iniţială a ordonanţei care prevedea mărirea cu 20% în două tranşe egale a salariului aflat în plată la nivelul lui ianuarie 2024”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Sănătatea din România.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.