Roland Garros și Jocurile Olimpice se numără printre obiectivele setate de Simona Halep. Noile despăgubiri cerute de româncă și pașii pe care vrea să îi urmeze pentru a își relansa cariera

Sursă foto: Instagram - Simona Halep

Simona Halep (32 de ani) a primit pe data de 5 martie vestea care i-a schimbat complet viitorul traseu al carierei sale. Sportiva româncă a fost pedepsită de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) mult mai blând decât prevedea sancțiunea din primă fază.

Dubla câștigătoare de Grand-Slam a primit o suspendare de nouă luni din circuitul tenisului feminin, ceea ce este mult mai puțin, comparativ cu cei patru ani primiți în formă inițială din partea ITIA. De fapt, imediat după efectuarea testelor antidopping și identificarea suplimentului nutritiv care ar fi conținut substanța Roxadustat, organizația specializată în cazuri de dopaj a intenționat să o scoată din joc pe Simona Halep pentru o perioadă de șase ani.

Totuși, după ce au avut loc audierile de la Laussane, în perioada 7-9 februarie, acolo unde atât sportiva, cât și fostul său antrenor, Patrick Mouratoglou, au oferit declarații și au fost ascultați de instanța de judecată, verdictul final a apărut. Comisia de disciplină a instituției din Elveția a decis ca jucătoarea de tenis să rămână pe bară pentru o perioadă de nouă luni, spre deosebire de cele 48 de luni, care s-ar fi adunat, în cele din urmă.

Această veste a determinat bucurie din partea staffului Simonei Halep, dar și din partea sportivei de la noi din țară, iar campioana din România a început să se gândească la următoarele turnee la care va participa, în perioada care stă să vină din 2024. Prima competiție importantă pe care o vizează una dintre cele mai improtante reprezentante ale tenisului românesc din ultimele decenii este cea din Franța, de la Roland Garros, pe care a și câștigat-o într-un singur rând de-a lungul carierei.

Întrecerea sportivă de pe zgura pariziană va avea loc în perioada 26 mai-9 iunie, iar pentru a fi în cea mai bună formă posibilă la ora startului acestui turneu, Simona Halep ar dori să se înscrie pe lista participanților competițiilor de pregătire. Două dintre acestea, la care ar putea să ia parte jucătoarea româncă ar fi atât turneul de la Stuttgart, din Germania, desfășurat între 13-21 aprilie, cât și competiția de la Madrid, din Spania, ce se va ține în perioada 23 aprilie-5 mai.

De asemenea, pentru că jucătoarea de tenis de la noi din țară ar intenționa să fie prezentă și la Jocurile Olimpic de la Paris, din această vară, ar fi necesar ca aceasta să reprezinte România la turneul „Billie Jean King Cup”, care se va desfășura pe data de 12 aprilie. În orice caz, Simona Halep are nevoie să fie aptă de joc pentru aceste turnee, dacă plănuiește să joace pe zgură în acest sezon competițional, după ce a primit aprobarea instanței de judecată.

Totuși, până la acele turnee la care ar putea merge Simona Halep, turneul WTA Miami Open ar putea fi primul eveniment cu ocazia căruia am putea să o vedem pe sportiva noastră la treabă. Competiția de pe tărâm american se desfășoară în perioada 17 martie-31 martie, iar valoarea totală a premiilor, în puncte, este de 1000. Organizatorii acestei întreceri din tenisul feminin, în frunte cu directorul său, James Blake, a menționat că îi oferă sportivei din România posibilitatea să evolueze la Miami Open, prin intermediul unui wild-card. În acest caz, dacă se va decide să accepte sprijinul venit dinspre oficialul turneului, Simona Halep ar avea mai puțin de 10 zile de antrenament la dispoziție.

Între timp, dacă în data de 16 februarie, campioana de la Roland-Garros și Wimbledon trimitea o solicitare prin care constituia un apel în instanță la adresa companiei canadiene, Quantum Nutrition, Simona Halep va fi recompensată cu o sumă de bani după tot ceea ce s-a întâmplat. În luna februarie a acestui an, jucătoarea de tenis dădea în judecată organizația nord-americană, care a fost principala responsabilă cu fabricarea medicamentului care conținea substanța Roxadustat. La acea vreme, sportiva româncă cerea drept despăgubire o sumă de 10 milioane de dolari.

Imediat după verdictul consemnat de comisia TAS, Simonei Halep îi vor fi plătiți drept despăgubiri 20.000 de franci elvețieni de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), organismul care a găsit-o pozitivă pe româncă la testele antidopping. Acești bani vor fi oferiți jucătoarei de tenis pe post de acoperire a cheltuielilor de judecată, după cum transmite iAMSport.

La finalul procesului, care a avut un final fericit pentru sportiva noastră, Simona Halep a precizat că așteptarea a fost lungă și epuizantă, dar că este recunoscătoare întregii echipe:

În cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mai mult decât mi-aș fi dorit. Aș vrea să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început”, au fost cuvintele campioanei din țara noastră, notate pe contul ei oficial de pe rețelele de socializare.

Pe lângă toate aceste aspecte, seria de judecători care s-au ocupat de procesul în care a fost implicată Simona Halep, au anulat toate rezultatele înregistrate de jucătoarea de tenis din momentul efectuării testului anti-dopping și suspendarea primită.

Simona Halep are în palmaresul ei de sportivă 24 de titluri câștigate la proba de simplu, printre care ediția de Roland-Garros, din anul 2018, dar și cea de Wimbledon, obținută un an mai târziu, sunt cele mai răsunătoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.