Proiect anti-bullying votat de urgență în Sectorul 1!

Foto: Alina Decu

Cu 24 de voturi pentru și unul împotrivă, consilierii locali ai Sectorului 1, reuniți în ședință extraordinară, au adoptat un Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri urgente pentru îmbunătățirea serviciului de pază și de ordine publică corespunzător și sistemului de supraveghere video și alarmă în unitățile de învățământ din Sectorul 1.

Ședința a fost convocată la cererea unor grupuri de părinți ai elevilor, după apariția în spațiul public a acuzațiilor potrivit cărora un elev de la Școala „Nicolae Titulescu” ar fi fost victima unor abuzuri, inclusiv de natură sexuală.

Consilierul local Dinu Gheorghe spune că degradarea climatului de siguranță din școlile din Sectorul 1 s-a produs din cauza reducerii numărului de posturi de pază. Mai multe decât atât, Executivul din Banu Manta nu a instalat sisteme de monitorizare video, în școli, deși există o hotărâre a Consiliului Local, în acest sens.

„Deci, vorbim de o posibilă tragedie, când un copil a fost agresat. Și, desigur, marea întrebare este dacă putea fi prevenit – și în aceste caz și în alte cazuri, dacă se puteau preveni asemenea tipuri de comportament?
De când sunt în Consiliul Local, doamna Armand a venit, în primele trei luni de mandat, cu un plan de siguranță a școlilor, prin care a scăzut de până la șase ori numărul de paznici. Deci, efectiv, la Școala „Titulescu”, erau șase paznici, acuma este un paznic. Sunt mai multe intrări.
Oare, acest număr redus de paznici nu pune o presiune suplimentară și pe profesori și pe securitatea din școală?
Acum doi ani de zile, am adus în fața Consiliului Local un proiect de deschidere a curților școlilor, când nu se fac cursuri, adică în week-end-uri. În acel proiect, am aprobat crearea unui sistem de supraveghere integrat, atât în curtea școlii, cât și în școală, camere video care să fie legate la Poliția Locală.
Acel sistem nici până astăzi nu este implementat de doamna Armand.
Oare, aceste două aspecte – scăderea numărului de paznici și lipsa unui sistem integrat de camere de filmat, oare nu crește riscul unor asemenea incidente?”,
a declarat Dinu Gheorghe pentru București FM.

Hotărârea adoptată, astăzi, de către consilierii locali din Banu Manta nr. 9 prevede sporirea numărului de posturi de pază, montarea de sisteme de supraveghere video și de alarmare, acolo unde nu se pot amplasa camere video, în unitățile de învățământ.

Articolul 1: „Sectorul aprobă măsurile urgente pentru îmbunătățirea serviciului de pază și de ordine publică corespunzător și a sistemului de supraveghere video, din toate unitățile de învățământ de pe raza administrativ-teritoriala a Sectorului 1.
Primarul va lua toate măsurile legale pentru suplimentarea numărului corespunzător de agenți de pază pentru fiecare unitate de învățământ din Sectorul 1, pentru dotarea unităților de învățământ cu sisteme de supraveghere și de alarmă, care poate fi accesat de orice elev aflat în pericol, în locurile sau spațiile în care este interzisă amplasarea camerelor video.
Finanțarea serviciilor de pază și achizitionarea sistemelor de supraveghere și de alarmă interioare și exterioare se vor asigura din bugetul local. Și alocam, astăzi, suma de 5 milioane de lei.
Poliția Locală Sector 1 va asigura siguranța perimetrala și va patrula pe lângă fiecare unitate de învățământ, conform Planului de ordine și siguranță a Sectorului 1”,
a explicat președintele de ședință al Consiliului Local din Banu Manta nr. 9, Daniela Popa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.