Guvernul a aprobat măsuri de eficientizare a sistemului achiziţiilor de produse medicale în asistenţa medicală de urgenţă

Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, măsuri de eficientizare a sistemului achiziţiilor de produse medicale destinate entităţilor din cadrul Sistemului Naţional de Asistenţă Medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.

„Printr-o ordonanţă de urgenţă se îmbunătăţeşte sistemul achiziţiilor de produse medicale destinate entităţilor din cadrul Sistemului Naţional de Asistenţă Medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat. Astfel, măsurile adoptate au în vedere eficientizarea sistemului de achiziţii publice în domeniul asistenţei medicale de urgenţă în România şi reducerea costurilor necesare achiziţionării produselor medicale. Pe scurt, achiziţiile se vor realiza centralizat prin Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, indiferent dacă spitalele beneficiare sunt organizate în sub ordinea instituţiilor centrale sau autorităţilor administraţiei publice locale”, a declarat Mihai Constantin într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că stabilirea unui „mod unitar” de utilizare a sistemului de achiziţii centralizate pentru achiziţia de produse medicale are ca principiu procurarea de produse cu aceleaşi caracteristici tehnice, având în vedere că răspund unor necesităţi identice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.