VIDEO: Noi experiențe captivante pentru micii exploratori, la Muzeul Copiilor

La Muzeul Copiilor, educația și distracția se întâlnesc într-un mod captivant prin cele 3 noi tururi interactive care și-au deschis porțile pentru cei mici din 1 Martie. Elena Zagaican a mers într-o experiență plină de aventură chiar la fața locului și a realizat un interviu alături de Victor Vlăduț, reprezentant Proedus, difuzat duminica trecută în emisiunea LifeStyle.

Copiii sunt invitați să exploreze lumea subacvatică, să călătorească înapoi în timp în Egiptul Antic și să rezolve misterele unei civilizații străvechi, sau chiar să rezolve puzzle-uri și să hrănească girafe într-o călătorie de învățare plină de provocări. Fiecare tur oferă oportunități de învățare interactivă și distractivă, unde copiii pot experimenta și descoperi lucruri noi într-un mod captivant și educațional.

“Începând cu 1 martie la Muzeul Copiilor am deschis o nouă expoziție: Misiuni în Safari Muzeul Copiilor Express unde începem o incursiune în a utiliza cât mai multe mijloace de transport. Luăm o telecabină și mergem pe cele mai înalte culmi muntoase, descoperim ce vietăți sunt acolo, misiunea noastră principală fiind de a găsi o comoară. Dacă spuneam la început că urcăm pe munte, ei bine, la finalul călătoriei ne trezim tocmai în Egipt, unde trebuie să învățăm câteva heroglife, să învățăm cum numărau egiptenii și multe, multe alte provocări”

Turul este adresat copiilor de la 3,5 ani până la vârsta de 13-14 ani, în ideea în care el poate fi adaptat ca nivel de informație, de la partea foarte ludică până la partea de conținut informațional mai avansat

“La Muzeul Copiilor aplicăm, în principiu, învățări experiențiale. Ce înseamnă asta? Colegii mei ghizi îi provoacă la diverse activități. Pot fi puzzle-uri, pot fi ghicitori, pot fi anumite instrucțiuni pe care trebuie să le așeze într-o ordine logică sau într-o ordine cronologică, dacă vorbim de ani, de evenimente, ș.a.m.d. Este un mix. Nu trebuie să fie expert, pentru că învățăm jucându-ne. Cam acesta e principiu pe care îl aplicăm aici. În general, partea de puzzle-uri le place cel mai mult celor mici și de acolo declinăm foarte multe alte activități. Să facă corelații între mai multe informații, să asocieze animale, de exemplu, cu anotimpurile sau animale cu zonele unde trăiesc, să poată să facă diferența între un ghepard și un leopard sau multe alte informații.“

Turul dureaza aproximativ o ora și este adresat copiilor de la 3,5 ani până la vârsta de 13-14 ani, fiind adaptat ca nivel de informație, de la partea foarte ludică până la partea de conținut informațional mai avansat.

Copiii până la 14 ani trebuie obligatoriu însoțiți de către un adult, iar pe durata weekendului turul este facilitat de către actori, un teatru interactiv în care actorii îmbracă mai multe roluri.

“La finalul acestui tur, copiii descoperă practic comoara, învață ce se întâmplă într-un sit arheologic, descoperă o comoară și fiecare pleacă cu o parte din ea, acasă, mereu am avut această component, iar dacă la expozițiile anterioare primeau pașapoarte sau certificat, de data asta am schimbat puțin abordarea și primesc o parte din comoară.”

Atelierul de gastronomie este o parte separată a expozițiilor, a ofertei pe care la Muzeul copiilor o găsim, durează o oră și este un atelier demonstrativ gastronomic în care cei mici pregătesc celebrele cookies sau fursecuri cu ciocolată, de la componenta istorică și cum a apărut acest desert până la realizarea lui și coacerea în cuptor.

Pentru copiii cu vârste mai mari, peste 8 ani, există și un escape room în care cei mici învață despre marii exploratori din lume care au cutreirat atât pe ape cât și pe uscat, iar partea de învățare acoperă peste 60% din conținuturi, ghicitorile fiind în mare parte scrise sau în format audio.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.