Negocieri la sediul PMB pentru bugetul Capitalei

Foto: PMB/ facebook

UPDATE: Grupul consilierilor generali PNL a venit, astăzi, la negocierile privind bugetul Capitalei, cu propuneri concrete. Liberalii rămân consecvenți în ceea ce privește solicitarea lor de bugetare integrală a subvențiilor la termie și transport.

Ei au identificat și sursele de finanțare, adică domeniile de unde ar urma să se reducă sumele necesare pentru întregirea celor două subvenții. Este vorba despre cheltuieli cu bunuri și servicii, cum ar fi asistenta juridică, și despre proiecte aflate în stadii incipiente, au explicat viceprimarul general al Capitalei, Stelian Bujduveanu, și liderul liberalilor din Consiliul General, Andrei Badiu.
Grupul USR din Consiliul General analizează propunerile liberalilor, dar așteaptă și ca primarul Nicușor Dan să se pronunțe asupra acestora, după ce le va analiza, peste weekend, conform liderului de grup Valentin Necula.
Grupul PSD nu s-a prezentat la negocierile de astăzi.
Discuțiile ar putea fi reluate, luni.

 

La această oră, la Primăria Capitalei au loc negocieri pe proiectul de buget între grupurile PNL și USR din Consiliul General.

La ora 11:00, ar fi trebuit să aibă loc discuții pe același subiect între grupurile de consilieri generali PNL și PSD, însă reprezentanții PSD nu s-au prezentat.

În același context, mai trebuie amintit faptul că divergentele dintre primarul general Nicușor Dan și grupurile de consilieri USR și PMP, pe de o parte, și grupurile PNL și PSD, de altă parte, constă în bugetarea subvențiilor.

În vreme ce PNL și PSD cer bugetarea integrală a subvențiilor la transport și termie, primarul general și consilierii care îl susțin insistă să aloce banii pentru investiții.

Primăria Capitalei mai are 2-3 milioane de lei în conturi, iar, pe 20 martie, va trebui să plătească o sumă din datoria publică.

Dacă bugetul nu va fi adoptat până atunci, Municipalitatea ar putea fi raportată la Biroul de Credite, pentru neplata datoriei, a declarat Nicușor Dan reporterului București FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.