Spitalul de Urgenţă Floreasca transmite că va respecta legea în cazul chirurgului care şi-ar fi atacat un coleg

Sursa foto:Adriana Baciu

Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a transmis,  referitor la cazul medicului chirurg care şi-ar fi atacat cu un electrocauter un coleg, că va respecta legea, arătând că punerea în mişcare a acţiunii penale nu echivalează cu trimiterea în judecată penală, iar până la stabilirea vinovăţiei printr-o hotărâre definitivă a instanţei de judecată orice persoană este considerată nevinovată.

„Referitor la punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un medic cercetat pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă, vă informăm că punerea în mişcare a acţiunii penale nu echivalează cu trimiterea în judecată penală, cele două instituţii având reglementări diferite şi constituind etape diferite ale acţiunii penale. Până la stabilirea vinovăţiei printr-o hotărâre definitivă a instanţei de judecată, orice persoană este considerată nevinovată. Prin urmare, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti înţelege să respecte legea”, se arată într-un comunicat al unităţii medicale.

Un chirurg de la Spitalul Floreasca a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, după ce şi-a atacat cu electrocauterul un coleg, în timp ce efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei paciente.

„În fapt, s-a reţinut că, la data de 06.03.2020, aflându-se la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, în timp ce efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei paciente, în calitate de medic chirurg la Secţia Chirurgie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a adresat injurii şi expresii jignitoare medicilor din cadrul echipei operatorii. Pe parcursul intervenţiei chirurgicale, inculpatul a înţepat cu electrocauterul scos din plaga pacientei un medic din echipa operatorie, provocându-i leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale”, a transmis  Parchetul într-un comunicat de presă.

Întrucât pacienta era pozitivă pentru virusul VHC (hepatită tip C), medicul atacat a raportat evenimentul responsabilului de medicina muncii, fiind îndrumat către Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş pentru prescrierea unui tratament profilactic.

Potrivit unui articol publicat de Libertatea, incidentul s-a petrecut pe data de 6 martie 2020, fiind reclamat de opt medici, dintre care doi chirurgi şi şase rezidenţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.