Săptămână de uitat pentru Rapid: După problemele de ordin intern apărute, campioana en-titre le-a luat „giuleștenilor” primele puncte din play-off

Rapid București trece printr-o perioadă dificilă în aceste momente, din cauza situației iscate la nivel intern cu președintele clubului, Daniel Niculae și cu liderul galeriei, Liviu Ungureanu. După ce aceste nume au fost săltate de mascați din cauza unui dosar penal deschis din cauza deținerii ilegale de arme și muniții care pot crea pericol public, nici situația fotbalistică nu strălucește.

În prima rundă a play-off-ului din această stagiune, rapidiștii au găzduit-o pe campioana en-titre, Farul Constanța. „Giuleștenii” veneau după succesul istoric obținut cu marea rivală din campionatul inter, FCSB, 4-0, pe „Arena Națională”. Confruntarea din Capitală împotriva celor de la Farul Constanța a debutat cu o primă șansă uriașă de a marca a fotbaliștilor pregătiți de Cristiano Bergodi.

În minutul șapte al întâlnirii din Superligă, Jayson Papeau a pasat în flancul stâng spre fundașul lateral, Robert Bădescu. Apărătorul rapidiștilor a trimis mai departe spre Albion Rrahmani care a scos la marginea careului spre Florent Hasani. Fotbalistul kosovar a șutat din prima spre buturile constănțene, dar Alexandru Buzbuchi a respins formidabil peste bara transversală.

Într-un meci în care peluza „alb-vișinie” a refuzat să participe sonor la încurajarea jucătorilor celor de la Rapid, în afara momentelor scurte de scandare în favoarea liderului de galerie, cel poreclit „Bocciu”, Farul Constanța a dat lovitura, prima. După o acțiune purtată în doi, care a fost destul de controversată, din cauza posibilului penalty care ar fi trebuit acordat, în opinia Farului, „marinarii” au marcat, până la urmă.

Constantin Grameni a primit la firul ierbii un balon, într-un spațiu liber, iar mijlocașul român al trupei de la malul mării a centrat ideal în careul advers. Fotbalistul constănțenilor i-a pus mingea pe frunte atacantului oaspeților, Louis Munteanu, care a trimis imparabil pentru a debloca tabela din „Giulești”.

În minutul 31, oaspeții au fost aproape de a se distanța la două goluri avans, la capătul unui contraatac fulgerător. Ionuț Vînă a fost cel care a primit în mijlocul careului de la Louis Munteanu, dar fostul jucător al celor de la FCSB nu a putut să îl dribleze pe Marian Aioani, astfel că acțiunea s-a încheiat rapid.

Rapidiștii ar fi putut egala dintr-o situație mult mai simplă decât ar fi crezut vreodată în această partidă. Fundașul central al campioanei en-titre, Mihai Popescu, a pasat fără să se uite spre goalkeeper-ul său, punându-l în acțiune pe Florent Hasani. Jucătorul kosovar a vrut să finalizeze din prima, dar execuția sa a fost blocată de Gustavo Marins, iar mingea a trecut pe lângă stâlpul din stânga porții adverse.

Una dintre cele mai mari oportunități de a egala a celor de la Rapid a venit cu cinci minute înainte de finalul primei părți. Robert Bădescu a driblat doi adversari și a trimis spre Albion Rrahmani. Cel din urmă și-a așezat ideal balonul pentru poziție de șut, dar balonul a trecut pe lângă poartă, dar nu cu mult.

După două schimbări efectuate la pauza jocului, mai exact trimiterea în teren a lui Claudiu Petrila, dar și pe cea a lui Alexandru Albu, evoluția Rapidului a fost mult mai eficientă pe plan ofensiv. Repriza secundă a început cu o mare ocazie ratată, după ce Albion Rrahmani a deviat puțin pe lângă țintă dintr-o centrare venită de fostul jucător al celor de la CFR Cluj, aruncat în luptă la capătul celor 45 de minute.

Robert Bădescu a trecut pe lângă stabilirea egalității pe tabela de marcaj două minute mai târziu, doar că execuția acestuia din prima a fost blocată inextremis, din alunecare, de unul dintre fotbaliștii oaspeților. În minutul 55, a venit desprinderea celor de la Farul Constanța, reușită după o greșeală comisă de Christopher Braun. Ionuț Vînă a preluat balonul și a plecat spre poarta adversă, pasându-i, în apropiere de careu, lui Ionuț Cojocaru. Cel din urmă a pasat în diagonală, pe jos, filtrant, într-un mod precis, pentru Louis Munteanu, care a finalizat pentru a izbuti dubla în această partidă.

„Giuleștenii” puteau să reintre imediat în meci, după ce Claudiu Petrila, dintr-o pasă venită de la Jayson Papeau, a șutat puternic. Execuția acestuia a fost scoasă în ultimul moment de sub bara transversală de portarul constănțenilor.

Albion Rrahmani a mai ratat o oportunitate importantă de a reduce din handicap, în minutul 60. După o centrare venită din partea dreaptă de la Alexandru Albu, vârful „giuleștenilor” a pus piciorul, dar a trimis peste poartă, din câțiva metri.

În minutul 67 al duelului, rapidiștii au rămas în 10 oameni, la capătul eliminării lui Răzvan Oaidă pentru cumulul de cartonașe galbene. Fostul jucător al celor de la FCSB a oprit un atac promițător al adversarilor, printr-un procedeu neregulamentar, iar George Găman i-a arătat acestuia cartonașul roșu.

Următoarea apariție periculoasă din ofensiva rapidistă a venit cu aproximativ un sfert de oră înainte de finalul jocului. Claudiu Petrila a preluat în centrul careului un balon care fusese, inițial, respins de apărarea Farului. Fotbalistul „giuleștenilor” a tras tare spre buturile adverse, dar Mihai Popescu a scos din apropierea liniei porții.

Scorul putea să capete proporții de scor de neprezentare la finalul unei faze de excepție construite de oaspeți, într-un ritm rapid. La finalizare s-a aflat Ionuț Vînă care a driblat spre interior și a șutat, pe sus, la colțul lung. Mingea s-a oprit în bara din dreapta porții apărate de Marian Aioani, fostul goalkeeper al „marinarilor”, iar rapidiștii au fost ocrotiți de șansă.

La următorul atac „giuleștean”, centralul meciului a dictat lovitură de la unsprezece metri pentru trupa din Capitală, din pricina unui cot dat în figura lui Alexandru Albu din partea unui jucător intrat pe parcurs, Rivaldinho.

De la punctul cu var, Albion Rrahmani a executat și a transformat fără mari emoții, cu un șut trimis pe jos, pe centrul porții. Scorul devenea 2-1 pentru Farul cu câteva minute înainte de încheierea confruntării.

Totuși, rapidiștii, aflându-se și în 10 oameni, nu au avut posibilitatea de a egala situația la general. Până la finalul meciului, tot cei de la Farul au fost cei care au mai introdus balonul în plasa porții, prin Rivaldinho, dar reușita a fost anulată pe motiv de offside.

Înfrângerea din etapa inaugurală din play-off o ține, în continuare, pe Rapid, la patru puncte de FCSB, care are un meci în minus. De asemenea, fotbaliștii formației din „Giulești” ar putea fi depășiți în clasament de CFR Cluj, în eventualitatea unui succes al ardelenilor.

Farul Constanța se apropie la două, respectiv trei puncte, de Rapid și CFR, după această victorie. În etapa care urnează, Universitatea Craiova va fi adversara rapidiștilor, în vreme ce constănțenii vor evolua în compania pe teren propriu cu FCSB.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.