Referendum online privind declanșarea grevei în sănătate!

Foto: Facebook/ Solidaritatea Sanitara

Federația Solidaritatea Sanitară anunță că desfășoară un referendum online pe tema oportunității declanșării grevei în sectorul de sănătate. Astfel, angajatii din sănătate sunt invitați să evalueze relevanța și impactul creșterii salariilor de bază asupra venitului salarial individual și să decidă cu privire la viitoarele proteste și la greva generală.

“După finalizarea protestelor de avertisment, desfăşurate în stradă şi în curtea spitalelor, Federaţia «Solidaritatea Sanitară» din România (FSSR) desfăşoară acum un amplu referendum pe tema oportunităţii deciziei privind declanşarea grevei. Referendumul este în curs de desfăşurare pe platformele online ale organizaţiei, având ca subiecţi în special angajaţii care au semnat pentru grevă pe listele FSSR, dar şi ceilalţi angajaţii din sectorul public de sănătate. Astfel că la final toţi angajaţii sunt invitaţi să evalueze relevanţa şi impactul creşterii salariilor de bază asupra venitului salarial individual şi să decidă în privinţa declanşării grevei, respectiv participării la grevă”, au transmis reprezentanţii Federaţiei “Solidaritatea Sanitară”.

Referendumul se desfășoară înainte de întrunirea de luni a Consiliului de Coordonare al Solidarității Sanitare, organism abilitat să ia o astfel de decizie, se mai arată într-un comunicat de presă.

Amintim că sindicaliștii din sănătate sunt nemultumiți că Guvernul le-a promis o majorare de doar 20% a veniturilor salariale și susțin că primesc prea puțini bani pentru gărzile efectuate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.