Teatrul Nottara lansează Concursul de dramatizări „Horia Lovinescu”
Articol de andreiabarsanbfm, 20 martie 2024, 19:11
Teatrul Nottara lansează Concursul de dramatizări „Horia Lovinescu”, ce face parte dintr-un program ce are în vedere inițierea unor proiecte culturale de cercetare și analiză teatrală.
Pentru prima ediție se propun spre dramatizare, la alegere, trei titluri din literatura românească și universală, care vorbesc în moduri diferite, pe voci diferite și în epoci diferite despre feminitate/ femeie / feminin/ feminism.
Cele trei titluri sunt: „Jurnalul unei fete greu de mulțumit” de Jeni Acterian, „Lapte negru” de Elif Shafak și „Doamna Bovary” de Gustave Flaubert.
Dramatizarea câștigătoare va fi montată de un regizor ales de Teatrul Nottara, în anul 2025.
Pentru participarea la acest concurs, nu există limită de vârstă. Celelalte condiții le găsiți pe site-ul teatrului.
După cum precizează organizatorii, concursul se va desfășura în trei etape:
Etapa 1
În perioada 20 martie 2024 – 31 mai 2024 se vor trimite pe adresa de e-mail concurs.dramatizari@gmail.com următoarele fișiere: un document ce va include un argument pentru titlul ales (unul dintre cele trei titluri propuse), împreună cu structura dramatizării și o parte din dramatizare ce va cuprinde între 3 și 5 scene, care să reprezinte o pondere între 30% și 50% din întreg. Documentele se vor trimite ca fișier atașat, fără menționarea numelui autorului. Un al doilea fișier atașat, cu titlul „Date de contact” va conține titlul ales spre dramatizare, numele și datele de contact ale autorului și va fi deschis de juriu doar după desemnarea textelor câștigătoare.
Secretariatul concursului va trimite juriului textele primite și va asigura confidențialitatea datelor de identificare.
De asemenea, documentele pot fi trimise și fizic, la adresa: Teatrul Nottara, Bulevardul Magheru, nr. 20, sector 1, cod poștal 010334, București, cu mențiunea: Pentru Concursul de dramatizări „Horia Lovinescu”. Lucrările trimise prin poștă sau curier nu vor fi semnate, iar pe plic nu se vor menţiona numele şi adresa expeditorului. În plicul ce conţine lucrarea va fi introdus un alt plic închis, care va include numele, adresa autorului şi un motto care se va regăsi pe prima pagină a lucrării şi va servi drept element de recunoaştere. Acest plic se va deschide după desemnarea câştigătorilor.
În urma acestei etape vor fi selectate între 3 și 10 dramatizări care vor intra în etapa următoare. Titlurile câștigătoare vor fi anunțate pe 28 iunie 2024.
Etapa 2
În perioada 15 – 19 iulie 2024, câștigătorii primei etape își vor dezvolta dramatizarea în cadrul unui workshop condus de Mihaela Michailov – dramaturgă și coordonatoarea Masteratului de Scriere Dramatică din cadrul UNATC „I.L. Caragiale” București.
Etapa 3
În urma atelierului, participanții își vor definitiva dramatizarea și vor trimite până la data de 15 octombrie varianta finală a dramatizării.
Câștigătorul va fi anunțat până, cel târziu, pe data de 1 noiembrie 2024.