„Donează sânge! Fii erou!” la Facultatea de Medicină, în perioada 1 – 5 aprilie

Nevoia de sânge este o problemă cu care România se confruntă de foarte mult timp. În fiecare zi sunt necesari peste 1.000 litri de sânge pentru pacienţii în stare critică.

O donare asigură doar 450 ml, dar este suficientă pentru a salva 3 vieţi. Anual, sub 2% din populaţia României donează, un procent nefericit ce ne plasează la capătul listei la nivel european.

Persoanele care doresc să se implice activ în această campanie sunt aşteptate să doneze în perioada 1 – 5 aprilie 2024 în Holul de Onoare al Facultăţii de Medicină, Bd. Eroii Sanitari, nr. 8, în intervalul 8:00 – 12:30 şi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti, str. Constantin Caracaş, nr. 2, în intervalul 7:30 – 13:30.

Toţi potenţialii donatori vor fi examinaţi de către medici specialişti în hematologie, şi asistaţi de către voluntari, urmând ca cei sănătoşi şi apţi pentru donare să finalizeze procesul început.

Criteriile pentru donare sunt:

– vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani;

– greutate peste 50 kg;

– puls regulat, 60 – 100 bătăi/minut;

– tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg;

– să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale;

– femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală;

– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării;

– să nu fie sub tratament pentru diferite afecţiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.