VAR-ul dă mari bătăi de cap în Superligă, iar Dinamo și Petrolul remizează într-un meci jucat cu copii în tribune

Dinamo București și Petrolul Ploiești au încheiat la egalitate meciul care a închis această etapă din Superligă, atât din play-off, cât și din play-out. Cele două formații au marcat fiecare câte un gol, într-o partidă care a fost caracterizată de mari dificultăți tehnice cu sistemul de video arbitraj, apărute pe finalul confruntării.

Într-un duel care s-a disputat pe stadionul „Arcul de Triumf”, din Capitală, doar copiilor le-a fost permis să participe la evenimentul sportiv, din cauza suspendării acordate fanilor „câinilor roșii”, de după meciul cu UTA Arad. La întâlnirea dintre Dinamo și Petrolul, pe lângă micii suporteri ai dinamoviștilor, au fost prezenți în peluz oaspete susținători de vârste fragede veniți de la Ploiești.

Primele minute ale înfruntării din Capitală au adus o ocazie uriașă la poarta „alb-roșilor”. După ce a recepționat o pasă de la Gicu Grozav, Jair a preluat mingea și s-a hotărât să tragă de la distanță. Execuția sa a fost parată de Adnan Golubovic, care a fost la post și a reușit să își țină formația în joc.

În minutul 26 al jocului, dintr-o fază fixă, dinamoviștii au amenințat pentru prima dată buturile ploieștene. Georgi Milanov a centrat din lateral la colțul lung, iar Răzvan Patriche nu s-a sincronizat în săritură, iar lovitura sa de cap a trecut pe lângă poartă.

Tot Georgi Milanov a contribuit decisiv la înscrierea golului cu care s-a deschis scorul în această partidă. Cu șase minute înainte de fluierul de final al actului întâi, în careu fiind, mijlocașul bulgar a scos în spate mingea pentru Gabriel de Moura care a finalizat cu un șut din prima. Execuția sa a prins pământul, iar Zima nu a putut interveni sub nicio formă, deoarece balonul a fost foarte bine plasat pentru 1-0.

Cu Mircea Lucescu în tribunele arenei din Capitală, cei de la Petrolul nu au putut obține vreo oportunitate mare înainte de pauză de a egala, iar prima șansă importantă a venit la 10 minute după reluarea jocului. Alexandru Ișfan, intrat la pauza jocului, a avansat spre poarta adversă după o combinație reușită cu un coechipier.

Atacantul ploieștenilor a șutat tare, dar fix pe centrul porții, iar pentru Adnan Golubovic nu a fost deloc greu să respingă execuția. Totuși, din mingea ricoșată, Sergiu Hanca, fostul dinamovist, a rămas singur cu poarta în fața sa, dar a trimis peste transversală.

Una dintre cele mai clare ocazii de a reveni în meci pentru formația pregătită de Florin Stîngă a fost semnată după o oră trecută de la startul confruntării. Ismael Diomande a rămas liber în careul gazdelor și a decis să paseze la marginea careului pentru Gicu Grozav. „Șeptarul” celor de la Petrolul a tras pe jos, la colțul lung, din prima, dar goalkeeper-ul croat al dinamoviștilor a blocat execuția cu palma.

Cu un sfert de oră înainte de încheierea meciului din Superligă, Ismael Diomande a trecut pe lângă gol. Dintr-un corner executat de Gicu Grozav, fotbalistul intrat pe parcursul întâlnirii a reluat cu capul din câțiva metri mult peste poarta dinamoviștilor. Scorul a rămas identic.

Dintr-o lovitură liberă executată de la marginea careului, Mario Bratu a fost cel mai aproape să marcheze pentru oaspeți. Șutul omului de creație al prahovenilor i-a pus mari probleme lui Adnan Golubovic, care s-a opus, în cele din urmă, golului.

Tot dintr-o fază fixă, „galben-negrii” au fost la un pas de egalare. Marian Huja s-a aflat la capătul unei centrări venite de la unul dintre coechipierii săi, dar reluarea sa a trecut pe lângă stâlpul din stânga porții dinamoviste. Mai apoi, a urmat o fază extrem de controversată, cu Alexandru Musi în prim-plan. O centrare aruncată în careul gazdelor l-a găsit pe fostul fotbalist al celor de la FCSB liber, care a fost șicanat și ușor tras de marcatorul golului dinamoviștilor, Gabriel de Moura.

Centralul meciului nu a dictat absolut nimic inițial, considerând duelul unul regulamentar. Totuși, oamenii din cabina VAR i-au solicitat lui Horațiu Feșnic să rămână oprit pentru ca faza să fie analizată. După lungi verificări ale unei posibile poziții de offside, centralul confruntării a fost chemat la marginea terenului pentru a judeca de unul singur acțiunea. Acesta a dictat penalty pentru oaspeți, pe care Gicu Grozav l-a transformat și a adus un punct echipei sale.

Reușita cu care ploieștenii au egalat la ultima fază a fost punctată în minutul 103 al jocului, după problemele de ordin tehnic care au intervenit pe monitoarele arbitrilor responsabili. Imediat după golul marcat de prahoveni, unul dintre jucătorii aflați pe banca gazdelor a fost sancționat cu un cartonaș roșu, din cauza lovirii puternice a unei sticle de apă înspre arbitrul jocului.

Cu un punct obținut de fiecare parte, „câinii roșii” rămân pe poziția a cincisprezecea a campionatului, fără să profite de greșeala celor de la FCU Craiova 1948. De partea cealaltă, ploieștenii sunt pe locul al 11-lea, cu 22 de puncte.

În etapa care urmează, Oțelul Galați este adversara grupării antrenate de Zeljko Kopic, în deplasare, spre deosebire de trupa din Prahova primește vizita celor de la FC Voluntari.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.