VIDEO: Atleta de performanță Maria Mihalache la Generația Z

Oare cei din generația Z fug de responsabilități sau transformă alergatul într-o responsabilitate? La această dilemă ne-a răspuns Maria Mihalache, atletă de performanță, invitata noastră din emisiune. Nu puteam găsi pe cineva mai bun cu care să rezolvăm această enigmă decât pe ea, căci este o tânără membră a generației noastre, care a fost numită în 2019, în urma unei competiții, a 9-a cea mai rapidă fată din lume.

„Le-am numărat cam acum vreo 2-3 ani și au fost undeva la 150 de medalii.”

O primă curiozitate a noastră, pentru că am vorbit pentru prima dată cu un sportiv de performanță, a fost dacă a stat vreodată să numere zecile sau poate chiar sutele de medalii, diplome și trofee pe care le-a câștigat pe parcursul carierei.

Chiar dacă un sportiv de performanță stă prost cu timpul liber, am vrut să știm de la Maria, iar ea ne-a spus că „le-am numărat cam acum vreo 2-3 ani și au fost undeva la 150 de medalii, deci presupun că s-au mai adunat cel puțin 20.”

La un asemenea număr de trofee, nu puteam să nu întrebăm și de numărul de diplome. Maria ne-a mărturisit că pe acelea nu le-a numărat niciodată, dar știe că nu au încăput într-un singur dosar, așa că a avut nevoie de mai multe: „Am mai multe dosare. Trofeele nu le-am numărat, le-am etalat în camera mea pe perete, am vreo patru rafturi. Dar nu se dădeau la fiecare concurs, cred că am în jur de 30.”

„Modelingul este ceva secundar, pentru că îmi place.”

Sursa foto: Eugen Vrabie

Maria este și model, o pasiune pe care o practică ocazional. Pentru că alergatul și defilatul presupun ca oamenii să te vadă și să te admire, am vrut să știm când simte că emoțiile sunt mai mari: atunci când este privită alergând sau când este admirată defilând pe podium.

„O să zic pe pistă, deoarece ăsta e, cum ar veni, jobul meu principal. Modelingul este ceva mai secundar, pentru că îmi place, e o altă latură a mea.”

Pentru că mersul pe tocuri, mai ales pe cale care au un toc ascuțit, dă provocări chiar și celor mai experimentate modele, am vrut să știm dacă a avut vreodată temerea că se va împiedica: „Nu mi-a fost niciodată frică, dar mi s-a întâmplat.”

„Parcă am simțit că o iau de la zero.”

Inevitabile în viața atleților sunt și accidentările, experiență prin care a trecut și Maria. Ea a suferit două rupturi musculare, care au ținut-o departe de pistă timp de aproape un an.

„Am trecut foarte greu prin acea perioadă, a fost horror pentru mine. Nu am fost susținută de clubul meu sportiv, a trebuit să mă descurc singură, cu antrenorul meu și cu familia. A trebuit să ajung să fac niște infiltrații, mi-a fost foarte greu să merg, mă durea când pășeam. A fost foarte dificil când am revenit, aveam mai mari emoții ca la Campionatul Mondial. Parcă am simțit că o iau de la zero.”

Dacă ești curios să afli mai multe, intră pe canalul de YouTube București FM, acolo unde poți afla și cum să îți dai seama că cel de lângă tine se flexează cu ceva. Ne găsești pe Instagram și Facebook pentru momente din afara emisiunii, iar pe TikTok te așteptăm pentru sesiunea noastră de Speed Questions, dar și să vezi cum întrebăm oamenii tot felul de lucruri, dar și cum ne răspund ei.

Pe noi ne poți auzi vineri, de la ora 21:00, pe București FM, în Generația Z.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.