Bucharest Opera Festival 2024, lansat la Londra cu un recital de succes susținut de Marta Sandu Ofrim și Daniel Magdal, pe scena ICR Londra

Sursa foto: comunicat de presa

Aplauze entuziaste au încheiat evenimentul organizat de Institutul Cultural Român de la Londra ȋn cadrul Seriei Concertelor Enescu, joi, 4 aprilie, concert susținut de soliștii Operei Naționale București, Marta Sandu Ofrim – soprană și Daniel Magdal – tenor, acompaniați la pian de Alexandru Burcă. Evenimentul s-a bucurat de un real succes.

Programul evenimentului a cuprins arii și duete celebre din creația lui Giacomo Puccini – la celebrarea a 100 de ani de la trecerea sa în neființă, precum și lieduri de George Enescu, Nicolae Bretan și Dan Dediu.

Sursa foto: comunicat de presa

Seara a debutat cu o introducere susținută de muzicologul Oltea Șerban Pârâu, care a prezentat ediția de anul acesta a Bucharest Opera Festival, care va avea loc ȋn perioada 7-16 iunie. De asemenea, ȋn cadrul evenimentului, a fost proiectat un scurt documentar despre Bucharest Opera Festival, ediția 2023.

Evenimentul, organizat la ICR Londra, a reprezentat prilejul de a crea noi punți de legătură cu mediul muzical britanic. În acest sens, delegația Operei Naționale București s-a întâlnit cu Oliver Mears, director al Royal Opera House Covent Garden, cu care a discutat o serie de posibile trasee de colaborare viitoare în contextul Bucharest Opera Festival.

Ajuns la cea de-a treia ediție în iunie 2024, Bucharest Opera Festival contribuie în mod decisiv la includerea Bucureştiului în circuitul marilor oraşe organizatoare de festivaluri internaţionale, urmărind consolidarea unei platforme de prezentare a celor mai valoroase companii de opera și balet din țară și străinătate.

Această prezentare necesită JavaScript.

Autor: Stela Alecsiu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.