VIDEO: Andia, în De10xRomânia: „Nu aș ezita să interpretez muzică populară, dar pentru asta trebuie să existe un context potrivit”

Frumoasa și charismatica Andia a fost invitata lui Răzvan Petre în ediția de colecție a emisiunii De10xRomânia, de vineri 12 aprilie 2024.

Andia are o piesă nouă, o echipă cu care se mândrește și planuri pentru perioada următoare. Și pentru că nouă ne place să aflăm cât mai multe despre invitații noștri, Andia a mărturisit astăzi, în De10xRomânia, că nu ar ezita să interpreteze muzica populară, dar pentru asta ar trebui să existe și contextul potrivit.

Foto: Alexandru Dolea

(…) „domnul Costică Matei Creangă este cel care m-a inițiat pe mine cu muzica populară. (…) și cred că asta m-a ajutat mult și în interpretare. Pe mine muzica populară m-a ajutat foarte mult în a fi prezentă pe scenă. Ăla a fost primul meu impact, primul meu contact cu publicul, să pot să cânt în fața publicului. Și a fost cu muzica populară. (…) odată ce ai pornit cu muzica ușoară, să te reîntorci la muzică populară, trebuie să o faci într-un anumit context. Și atunci când vom găsi contextul potrivit, o vom face. Până atunci voi merge în continuare cu muzica ușoară. Dar uite, pentru cei care nu știu, am un cover de la Maria Tănase, e postat din live, e un cover de la „Cine iubește și lasă”.

Andia a mai vorbit despre locurile din țară unde a susținut concerte, despre public, despre amprenta pe care o lasă în lumea muzicii și despre următoarele proiecte și concerte.

„În partea Moldovei tot timpul am fost bine primită, probabil și știu că sunt acasă … Moldova, Iași, Roman Cluj, Timișoara, Oradea, Buzău, București (…) mă gândesc pur și simplu la impactul pe care l-am avut cu publicul. Am fost bine primită peste tot, dar cred că din punct de vedere al impactului astea au fost. (…) Există un plan pentru încă un concert cum a fost cel din toamnă din București, dar este un proces. Ne gândim să suprapunem cu un nou album. Au început să fie piese pentru un nou album. Cred că pe perioada verii vori fi și la concerte și în studio, pentru că am vrea ca până în toamnă să avem ceva pregătit”.

Andia nu a exclus faptul că a luat în calcul participarea la Concursul Muzical Eurovision, însă participarea la un astfel de eveniment necesită timp și o pregătire foarte bună.

Foto: Alexandru Dolea

„Am luat-o în calcul. Sincer, fiind un concurs de așa mare anvergură, trebuie să ai o piesă potrivită, o piesă faină, o piesă de sine stătătoare. Cred că mai mult mi-e frică de cum ne prezentăm noi. Adică dacă aș face chestia asta, aș face să fie super, să fie bine, să fie fantastic, nu m-aș duce doar ca să particip și atât. E muncă continuă ca tu să mergi să participi la Eurovision. Nu doar așa să facem o piesă pentru Eurovizion. Nu! E nevoie de mai mult timp!”

Că iubește muzica nu mai este nici un secret. În prezent, Andia este una dintre cele mai bune voci feminine din România. Cu toate astea, frumoasa și talentata artistă nu exclude și o carieră în actorie.

„Eu îmi doresc foarte, foarte mult să colaborez, să cochetez cu a fi pe sticlă, dar nu în televiziune. Deci să fiu actriță, dar necesită mult, mult timp din nou, adică necesită pregătire pentru că real m-aș vedea talentată, dar nu știu cât talent sau dacă am îndeajuns talent pentru a face asta. Atunci cred că ar trebui să iau niște ore de actorie, să mă evalueze cineva. Adică ăsta ar fi următorul pas. Actriță aș vrea”, a mai spus Andia în De10xRomânia.

Emisiunea De10xRomânia este difuzată zilnic, de luni până vineri, de la 10:00 la 11:00, pe frecvențele Radio România Regional.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.