VIDEO: Generația Z și Ana-Maria Calița – terapie prin râs
Articol de eugenvrabie, 23 aprilie 2024, 09:35
Conform studiilor, râsul ajută la reducerea stresului, precum și a stărilor de anxietate și depresie. Tocmai pentru că suntem supărați că nu mai e mult și grupa noastră de la Generația Z își va termina misiunea aici, am zis că e momentul să râdem. Și la cine altcineva ne-am fi putut gândi dacă nu la Ana-Maria Calița?
Ana este câștigătoarea premiului cel mare al unei emisiuni concurs de umor, precum și un stand-upper cu spectacole peste tot în țară. Umorul ei înnăscut ne-a făcut și pe noi, cei din Generația Z, să râdem pe parcursul interviului. În timpul interviului am aflat o mulțime de lucruri interesante despre ea, dar și care este bancul ei sec preferat: “Două roșii stăteau pe o șină de tren. Trece trenul și una zice către cealaltă: Ete, fleoșc!”
”În viața mea privată nu stau tot timpul să fac glume, sunt și eu ca orice om.”
Știi momentul acela de presiune când vorbești cu cineva și dintr-o dată parcă epuizezi subiectele de discuție, se lasă tăcerea și începi să te gândești despre ce ai mai putea să spui ceva? Asta am vrut noi să aflăm de la Ana, doar că voiam să știm dacă simte o presiune să facă oamenii să râdă: „Nu. Absolut deloc. Sunt foarte mulți oameni care se așteaptă la treaba asta. În viața mea privată nu stau tot timpul să fac glume, sunt și eu ca orice om. Dar pe scenă da, simt această presiune, logic, că de asta au venit.”
„Ai nevoie de foarte multe ore pe scenă ca să ajungi să te simți bine și să știi că orice ar fi tu poți să duci până la capăt numărul tău și spectacolul.”
Ana are experiență nu doar în stand-up, ci și în teatru, primul loc în care a putut performa pe o scenă. Ambele profesii te pun în fața unor oameni, ești expus și trebuie să îi păstrezi concentrați și atenți la tine, așa că am vrut să știm unde simte un confort mai mare, pe care dintre scene: „Acum, după atâția ani, în amândouă. La început mă simțeam destul de stingheră și foarte, foarte ciudat pe scena de stand-up și mi-a luat mult. Ai nevoie de foarte multe ore pe scenă ca să ajungi să te simți bine și să știi că orice ar fi, tu poți să duci până la capăt numărul tău și spectacolul. Și mi-e foarte lejer și chiar dacă sunt suparată, chiar dacă sunt bolnavă, mi s-a întâmplat să fiu nu că răcită, eram rău de tot, abia puteam să respir. Am urcat pe scena și nimeni nu s-a prins că eu aveam ceva.”
„Citeam comentariile și eram foarte afectată.”
Să fii cunoscut, mai ales dacă ai și câștigat un concurs, aduce cu sine un număr mare de oameni care, din spatele unui cont fără numele sau poza lor, îi jignesc pe alții. Am întrebat-o pe Ana cum a fost primul ei contact cu jignirile, dar și dacă trecerea timpului a făcut-o să învețe să le ignore: „Eu în seara în care am câștigat, plângeam. Da, că citeam comentariile și eram foarte afectată de treaba asta și, în momentul ăsta, m-am calmat. Analizez altfel lucrurile și uneori chiar râd. Mi se pare așa, asta stai tu să faci acum , să-mi comentezi mie? Dar oricât de pregătit ai fi și oricât de mult ai fi trecut prin asta, tot te deranjează, adică nu ai ce face acasă.”
Dacă ești curios să afli mai multe, precum ce înseamnă dacă cineva îți spune că esti Karen, intră pe canalul de YouTube București FM. Ne găsești pe Instagram și Facebook pentru momente din afara emisiunii, iar pe TikTok te așteptăm pentru sesiunea noastră pe Speed Questions.
Pe noi ne poți auzi vineri, de la ora 21:00, pe București FM, în Generația Z.