Centura Verde București – Ilfov, înscrisă în noul Cod Silvic

foto: Facebook Regia Nationala a Padurilor - Romsilva

Proiectul Centuri Verzi București – Ilfov a fost înscris în noul Cod Silvic. A primit vot, în unanimitate, de la comisiile reunite pentru mediu și pentru păduri ale Senatului.
Centura Verde București-Ilfov este un proiect de sănătate publică extrem de important, cu o puternică componentă socială și antipoluare, se arata in document.

Unul dintre amendamentele susținute de Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde face referire la stabilirea unui cadru legal prin care accesul în păduri să fie permis populației pentru recreere. Practic, cetățenii vor putea să se plimbe liniștiți în toate pădurile din jurul Capitalei, cu câteva excepții punctuale ce pot reprezenta un pericol de accidentare, cum ar fi executarea unor lucrări la momentul respectiv. Acest punct ar putea deveni realitate de la 1 august.

Ministerului Mediului sustine, totodata, un amendament ce vizează includerea arborilor remarcabili în Fondul Forestier Național și asigurarea conservării lor.

Proiectul care presupune conservarea pădurilor care înconjoară Capitala, ar trebui să treacă de Parlament până la finalul lunii iunie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.