Alimente care protejează pielea de razele UV

Sursa foto: Andra Radu

Toată lumea ştie că vara, în special pe plajă, crema de protecţie solară este extrem de importantă pentru prevenirea cancerului de piele. Cu toate acestea, există un alt factor care ne poate proteja de razele UV dăunătoare, şi anume alimentele.

Iată câteva dintre aceste alimente:

Afinele – în afară de paleta bogată de vitamine, aceste fructe conţin antioxidanţi puternici şi beta-caroten, care protejează împotriva razelor solare. Afinele sunt o sursă importantă de vitamina C, ajutând la combaterea ridurilor cauzate de soare.

Pepenele verde – conţine cantităţi uriaşe de apă care hidratează organismul. De asemenea, este foarte bogat în licopen, un antioxidant puternic.

Fructele cu coajă lemnoasă, seminţele de cânepă, seminţele de chia conţin acizi graşi omega-3. Peştele şi ouăle sunt, de asemenea, surse minunate ale acestor substanţe, având o importanţă imensă pentru sănătatea pielii şi pentru protejarea acesteia de razele solare dăunătoare.

Morcovi şi legume cu frunze – conţin cantităţi importante de vitamina A, vitală pentru sănătatea pielii.

Ceaiul verde – prezenţa bogată a antioxidanţilor puternici din ceaiul verde ajută la inhibarea formării tumorilor maligne ale pielii. Ceaiul verde stimulează producerea de colagen în piele, ceea ce reduce leziunile pielii şi îmbătrânirea.

Conopida – este o legume extrem de utilă, care are un conţinut scăzut de calorii şi zaharuri, fiind foarte bogată în antioxidanţi. Aceştia reduc stresul oxidativ din celule, cauzat de radicalii liberi şi protejează de razele solare dăunătoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.