Un nou scandal politic la Eurovision

Apariția reprezentantei Israelului, Eden Golan, la repetiția cu public la cea de-a doua semifinală, a fost primită atât cu dezaprobare cât și cu aplauze!

Eden Golan a interpretat pentru prima dată „Hurrycane” în fața publicului iar unii spectatori din tribune au dezaprobat ferm participarea Israelului, scandând “Palestina Liberă/ Free Palestine”.

Răzvan Petre, corespondentul București FM la Eurovision, spune că forțele de Poliție prezente în incinta Arenei Malmö au intervenit imediat și au reținut aceste persoane. Dar, în afară de dezaprobare, au existat și multe aplauze pentru Eden și numărul ei spectaculos.

Ca răspuns, postul public KAN a emis o declarație în care spune că „Eden a stat pe scenă în timpul repetiției generale cu mândrie și a oferit o performanță incredibilă. Ei nu au redus-o la tăcere și nu ne vor reduce la tăcere. Ne vedem mâine.”

De cealaltă parte, Golan spune: „Sunt mândra să-mi reprezint țara, în special anul acesta. Primesc sprijin și dragoste și sunt hotărâtă să performez în semifinală și nimic nu mă va descuraja de la acest obiectiv!”.

Israelul concurează în cea de-a două semifinală astăzi pentru o șansă de a ajunge în marea finală de sâmbătă seară.

De remarcat este faptul că la prânz, la repetiția pentru presă, în ciuda faptului că au fost relativ puţine aplauze, nu au existat dezaprobări din partea vreunui jurnalist acreditat.

În recapitularea de după, nu a existat nicio fotografie a lui Eden Golan în camera verde, cel mai probabil ea fiind extrasă din motive de securitate.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.