Eurovision 2024: Totul despre Marea Finală, favoriți și recitaluri

foto: Răzvan Petre

În seara asta vom cunoaște câștigătorul Eurovision Song Contest 2024! După ce Țările de Jos a fost exclusă din Marea Finală, 25 de țări vor concura pentru trofeu și pentru onoarea de a găzdui Eurovision Song Contest 2025, informează trimisul București FM la Malmo, Răzvan Petre. Vezi mai jos toate detaliile, țările calificate și la ce să te aștepți de la Marea Finală din această seară.

Cea de-a 68-a ediție a Eurovision Song Contest culminează în această seară. Vor fi interpretate 25 de melodii, iar după 4 ore de muzică, spectacole, divertisment și emoție, vom cunoaște câștigătorul Eurovision Song Contest 2024.

Spectacolul, care începe la ora 22.00T, este transmis în direct de pe Arena Malmö din sudul Suediei și poate fi privit pe www.facebook.com/radiovacanta dar și pe ww.eurovision.tv.

Gazdele sunt Petra Mede și Malin Åkerman. Ordinea de desfășurare a fost decisă de radiodifuzorul suedez SVT pe baza unei trageri la sorți.

Suedia, Ucraina, Germania, Luxemburg, Israel, Lituania, Spania, Estonia, Irlanda, Letonia, Grecia, Marea Britanie, Norvegia, Italia, Serbia, Finlanda, Portugalia, Armenia, Cipru, Elvetia, Slovenia, Croatia, Georgia, Franta și Austria vor urca in această ordine pe scena de la Malmo în seara aceasta,

Cum se va desfășura transmisiunea TV

Încă de la începutul serii, Alteța Sa Regală Prințesa Moștenitoare Victoria a Suediei urează de la Palatul Stockholm bun venit tuturor în Suedia, iar un videoclip realizat de televiziunea SVT arată orașe din Europa trezindu-se, luminile din toată Europa întâlnindu-se peste Malmö.

Apoi mergemi cu 50 de ani în urmă, până în aprilie 1974, când ABBA a câștigat Eurovision cu „Waterloo”. Este un omagiu adus creatorilor de muzică suedezi pe cuburile mari atârnate deasupra scenei și totul culminează cu Björn Skifs pe scenă cântând „Hooked on a Feeling”. Cântecul care a devenit primul hit numărul unu al Suediei în topurile globale din 1974.

Acum are loc Parada Drapelului de deschidere, unde finaliștii sunt prezentați în COMPANIA hiturilor suedeze:

Icona Pop: „I like it”
Asul de bază: „Beautiful life”
Roxette: „The look”
Lykke Li: „I follow Rivers”
Axwell & Ingrosso: „The sun is shining”
ABBA: „Gimme, Gimme!”
ABBA: „The winner takes it all”

Dupa cele 25 de reprezentații, toata sala va cânta melodia câștigătoare a Eurovision 1974, „Waterloo”, diverse clipuri ale ABBA fiind afișate pe cuburile mari care atârnă deasupra scenei. Carola, Conchita Wurst și Charlotte Perrelli apar pe scenă și cântă „Waterloo” iar mai apoi Alcazar se reunesc pentru finala Eurovision!

Loreen este urmatoarea pe scenă și interpretează noua ei melodie „Forever”, care se îmbină cu o nouă versiune a cântecului ei câștigător în 2023 – „Tattoo”.

Câștigătorul acestei seri va fi desemnat în egală măsură atât prin votul publicului cât și de juriile de specialitate, aflate în sediile etelviziunilor participante.

Principală favorită a acestei ediții este Croația, urmată de Israel și Elveția, lista fiind continuată de Irlanda, Italia, Franța și Ucraina.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.