Lista evenimentelor din acest weekend, în București

În weekendul 18-19 mai, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” #4 activează, în premieră, o nouă zonă a Capitalei, Strada Zizin din sectorul 3 (între Strada Foișorului și Strada Brândușelor), cu o gamă variată de activități dedicate familiilor cu copii, de la spectacole de teatru, activități creative și sportive, expoziții tematice și demonstrații ecvestre și canine, iar Calea Victoriei redevine locul preferat al bucureștenilor și turiștilor, care pot să redescopere frumusețea arhitecturală a orașului și se pot bucura de momente de inspirație și relaxare, alături de cei dragi.

Mai multe detalii despre program găsiți aici.

Cea de-a 67-a ediție a expoziției internaționale anuale World Press Photo va putea fi vizitată în perioada 18 mai – 7 iunie în București, în Piața Universității. Adusă în România de 13 ani consecutivi de către Fundația Eidos, expoziția va fi expusă publicului larg, timp de 21 de zile.

Mai multe detalii aici.

Cea de-a 33-a ediție a Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi (SIMN) aduce și în acest an la Sala Radio 3 concerte speciale și 5 lucrări interpretate în primă audiție absolută.

Unul dintre cele mai longevive evenimente muzicale din România, festivalul fondat în 1991 de compozitorul Ștefan Niculescu se derulează la București în perioada 19-26 mai 2024.

Detalii găsiți aici.

Rețeaua Națională de Muzeelor din România (RNMR) anunță desfășurarea ediției aniversare a Nopții Muzeelor pe 18 mai 2024, marcând 20 de ani de la debutul în România a acestui eveniment cultural de excepție. Ediția a 20-a reunește muzee de profile diverse, de la artă tradițională și modernă, la tehnologie, realitate virtuală, instalații interactive, știință, istorie naturală, etnografie și multe altele.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Cele mai îndrăgite spectacole de operă și balet au loc la mijloc de mai, pe scena Operei Naționale București.

Mai multe detalii aici.

Zeci de companii din industria auto vor fi prezente, în perioada 17 – 19 mai, la cel mai mare eveniment dedicat industriei auto – Poli AutoFEST, care se va desfăşura în campusul Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti, unde vor fi expuse peste 300 de modele de automobile.

Detalii despre Poli AutoFEST găsiți aici.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București a pregătit un program special pentru ediția aniversară a evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor” #20. Astfel, iubitorii de artă sunt invitați sâmbătă, 18 mai, la ARCUB – Hanul Gabroveni pentru a vizita trei expoziții distincte ce îmbină arta, sustenabilitatea și arhitectura într-un mod inspirațional.

Detalii găsiți aici.

Pe 18 mai de la ora 15.00 pe râul Dâmbovița are loc cursa de rățuște – o întrecere caritabilă prin care organizatorii își doresc să strângă fonduri pentru copiii cu deficiențe de auz. 5.000 de rățuște de cauciuc se vor întrece pe apă pornind de la Podul Hașdeu până la Podul Izvor.

Mai multe detalii aici.

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recent deschise publicului.

Detalii despre Festivalului Opera Copiilor găsiți aici.

Primăria Capitalei se alătură evenimentului „Noaptea Muzeelor 2024”, pentru al patrulea an consecutiv, cu un program complex ce cuprinde tururi ghidate ale clădirii, expoziţii, muzică live şi proiecţii de film, ce vor avea loc atât în incinta instituţiei, cât şi în curtea interioară a actualului sediu din bulevardul Regina Elisabeta, nr. 47.

Mai multe detalii găsiți aici.

Weekend Sessions este un program cultural independent dedicat celebrării spațiilor culturale de referință și promovării socializării alături de antreprenori și artiști independenți. Descoperă cinci dintre cele mai frumoase spații culturale din București, așa cum nu ai mai făcut-o până acum!

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Asian Food Fest va avea loc, în parcul Titan, weekendul 17-19 mai 2024. La ediția cu nr.4, bucureștenii sunt invitați să descoperă bucătăriile tradiționale din Asia, începând cu ramen și până la supa vietnameză Pho Bo, supa Thai, kimchi, coltunasi, kebab turcesc, padthai, kebab iranian, dolma, matcha tea, masala tea.

Detalii găsiți aici.

La Sala Media a MNȚR a avut loc vernisajul expoziției „Revendicând pământul”, realizată în cadrul proiectului cultural „Tradiție în lut – în siajul artiștilor ceramiști”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Expoziția va putea fi vizitată la Sala Media, până pe 26 mai 2024, de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Detalii despre expoziție găsiți aici.

Uniunea Artiştilor Plastici din România organizează cea de-a XXXVI-a ediţie a Salonului Internațional al Sticlei. Deschiderea oficială a avut loc pe 10 mai, de la ora 19:00, la Galeria Orizont din București.

Ediţia din acest an 2024 propune o expoziţie colectivă care include aproximativ 100 de artişti, cuprinzând nume de referinţă din domeniu, dar şi o secţiune dedicată studenţilor. Totodată, ediţia curentă se remarcă printr-o participare internaţională impresionantă.

Detalii găsiți aici.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí”, ce prezintă o varietate impresionantă de obiecte de artă ale celebrului artist la ARCUB – Hanul Gabroveni, se prelungește până la 1 septembrie 2024.

Detalii găsiți aici.

Cea de-a 21-a ediție a Târgului internațional de bijuterie contemporană AUTOR va avea loc la Ghica House, în București, în weekend-ul 18 – 19 mai, și va expune peste 3000 de piese unicat de bijuterie contemporană semnate de designeri din România și alte 16 țări.

Mai multe detalii găsiți aici.

Teatrul Ion Creangă a pregătit, în luna mai, surprize pentru cei mici. De la basmul iubit de copii, „Albă ca zăpada”, până la „Ursul păcălit de vulpe”. Găsiți aici programul pieselor de teatru. 

AstroFest, cel mai mare festival de ştiinţă, astronomie şi explorare a spaţiului din România, revine în Parcul Crângaşi, între 17 şi 18 mai. Vizitatorii vor putea discuta cu cercetători şi asista la demonstraţii de tehnologie, expoziţii, observaţii astronomice, experimente de astrofizică sau prezentări ştiinţifice.

Detalii găsiți aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.