Green Tech & Film Festival revine la București

Sursa foto: comunicat de presa

Green Tech & Film Festival revine la a șaptea ediție, dedicată promovării conștientizării de mediu și dezvoltării durabile în România. În perioada 27 mai – 3 iunie 2024, festivalul se va desfășura atât fizic la Promenada Mall, Cinema Elvire Popesco, cât și online, oferind un program hibrid accesibil tuturor.

Misiunea festivalului, înrădăcinată în educație și conștientizare, se aliniază cu nevoia critică de a aborda criza climatică pe fondul provocărilor de mediu în creștere. Prin expoziții captivante, conferințe și documentare de impact, Green Tech & Film Festival își propune să inspire acțiune și să inspire audiența în direcția unor alegeri durabile.

Elemente centrale ale acestei ediții

Participanții vor putea lua parte la o serie de activități și expoziții, precum:

Sursa foto: comunicat de presa

Smart City Sweden: Prezentarea celor mai bune practici și soluții inovatoare din Suedia, susținută de Ambasada Suediei în România.

Interviuri online cu companii suedeze: Explorarea inovației și tehnologiei suedeze pentru durabilitate, oferind perspective și inspirație, susținut de Ambasada Suediei în România

Eveniment WWF – Tranziție energetică: un eveniment special, care se concentrează pe tranziția la energia durabilă, cu informații de la experți și reprezentanți ai comunității.

Premieră PIXELATA în România: PIXELATA, o instalație de artă captivantă realizată din 2000 de dpze de băuturi reciclate va fi adusă în preimă de programul internațional Every Can Counts, simbolizând fuziunea dintre artă, conștientizarea mediului și participarea socială.

Resurse educaționale pentru școli: Furnizarea de materiale și resurse educaționale pentru activitățile de clasă.

Concurs foto Pactul Climatic European: încurajare pentru activiștii în domeniul schimbărilor climatice să participe la celebrarea eforturilor de construire a unei Europe mai durabile prin Pactul european pentru climă, printr-o competiție foto.

Sursa foto: comunicat de presa

Recunoscând importanța incluziunii, evenimentele și conținutul selectat vor fi disponibile digital, asigurând accesibilitatea pentru un public global. Școlile din toată țara vor avea acces la materiale educaționale online, promovând o cultură a durabilității în rândul tinerei generații.

Green Tech & Film Festival invită indivizi, organizații și comunități să se alăture acestui efort colectiv pentru un viitor mai ecologic și mai durabil. Fie că sunteți pasionați de tehnologie, film sau conservarea mediului, există ceva pentru toată lumea la ediția din acest an. Programul detaliat al evenimentului este disponibil pe site-ul festivalului, la secțiunea Program www.greentechfilmfestival.ro/program.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.