Inscrieri la liceu, fara examene la Evaluarea Nationala. Aflati cum!

Sursa foto: Facebook - Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti

Elevii de clasa a VIII-a, care au obtinut locul I la olimpiade nationale sau internationale ori medalii la competitii scolare internationale, se pot inscrie la liceul dorit fara sa mai sustina examenul de Evaluare Nationala.

În Capitala, depunerea dosarelor se face in perioada 10-18 iulie, iar in tara intervalele sunt stabilite de Inspectoratele Scolare Judetene.

E vorba despre elevii care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa naționala a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz, la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

Dosarul trebuie sa conțina cererea de inscriere in clasa a IX-a, cartea de identitate, daca este cazul, și certificatul de naștere, in original și copie,foaia matricola a claselor V-VIII cu media calculata, documentele doveditoare ale premiilor obținute ( in original și copie).

Dupa depunerea dosarelor, in perioada 10-18 iulie, acestea vor fi analizate de catre comisia municipala de admitere, iar pe 22 iulie vor fi comunicate rezultatele repartizarii absolvenților.

În perioada 25-30 iulie va avea loc depunerea dosarelor la unitațile de invațamant liceal unde au fost repartizați.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.