Festivalul de Film de la Cannes se apropie de final. Filmul lui Emanuel Pârvu, în competiție pentru trofeul Palme d’or

Sursa foto: Facebook Festival de Cannes

Festivalul Internațional de Film de la Cannes, ediția 77, se apropie de final. Pe 25 mai, se va decerna mult-râvnitul trofeu Palme d’or.

Filmul Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a avut premiera internațională în Competiția Oficială, vinerea trecută, și a fost foarte bine primit. „Vârful competiției până acum.” aprecia Eric Lavallee pentru ION Cinema SUA.

Numeroase publicații din întreaga lume au scris favorabil despre producția românească, printre care: The Guardian, Variety, Le Figaro, CineWeb Brazilia, Cineuropa,

„O dramă impecabil filmată” titrează International Cinephyle Society.

„Emanuel Pârvu și-a făcut o intrare impresionantă în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes. Trei kilometri până la capătul lumii este o capodoperă. O dramă intensă care ridică problema toleranței în lumea noastră.” A remarcat Stéphanie Lannoy pentru Madamefaitsoncinema.be Belgia.

Filmul îi are în rolurile principale pe Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ciprian Chiujdea (aflat la debut în lungmetraj), Ingrid Micu-Berescu și Valeriu Andriuță, alături de Adrian Titieni, Richard Bovnoczki, Alina Berzunțeanu, Vlad Brumaru și Radu Gabriel.

Scenariul este semnat de Emanuel Pârvu și Miruna Berescu, imaginea îi aparține lui Silviu Stavilă, montajul este realizat de Mircea Olteanu.  iar scenografia și costumele au fost create de Bogdan Ionescu. Filmul este  produs de Miruna Berescu, prin casa de producție FAMart.

Și alte două producții rpmânești au fost prezentate la Cannes: documentarul ”Nasty”, regizat de Tudor Giurgiu, în secțiunea Proiecții Speciale, din programul oficial, și ”Human Violins: Prelude”, creație a Ioanei Mischie, unul din cele 8 proiecte din noua  secțiune  a festivalului, „Cannes XR – Immersive”.

Sebastian Stan, actorul american, născut în România, a fost aplaudat timp de 8 minute la Cannes pentru rolul lui Donald Trump, în filmul „The Apprentice”.

Pe covorul roșu a fost și actriţa franco-română Anamaria Vartolomei, care s-a regăsit pe afișul a două producții străine, cu rol principal în ”Maria”, film despre viaţa actriţei Maria Schneider și rol secundar în  ”Contele de Monte-Cristo”.

Și, nu în ultimul rând, îl amintim pe Mihai Mălaimare Jr., director de imagine al filmului lui Francis Ford Coppola,” Megalopolis”, aflat și el în marea competiție.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.