Descinderi la persoane acuzate că aruncau în spaţii publice deşeuri din construcţii

Trei persoane, acuzate că au aruncat în spaţii publice din Sectorul 1 deşeuri provenite din lucrări de construcţie, au fost ridicate de poliţiştii de la Secţia 5 Poliţie şi duse la audieri.

Descinderile au avut loc în cadrul acţiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii în formă continuată, de abandonare şi/sau ascunderea deşeurilor, conform OUG 92/2001 privind regimul deşeurilor.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, începând cu luna februarie, mai multe persoane care se ocupă cu preluarea de deşeuri provenite din lucrări de construcţie, amenajări interioare/exterioare, deşeuri menajere, de la diferite persoane fizice, în schimbul unor sume de bani, le-ar fi transportat şi aruncat în diferite locuri neamenajate, de pe domeniul public din Sectorul 1, fapt ce a provocat un impact cumulat asupra mediului, vieţii, integrităţii corporale sau sănătăţii persoanelor, ce nu poate fi neglijat.

În vederea administrării materialului probator, au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, precum şi trei mandate de aducere, urmând ca persoanele vizate să fie conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abandonare şi/sau ascunderea deşeurilor, în formă continuată, conform OUG 92/ 2001 privind regimul deşeurilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.