Bine de citit: „Noua viață a lui Sarah”

“Noua viață a lui Sarah” bineînțeles că este o carte pentru voi, dragi copii, din care veți învăța o mulțime de lucruri grozave, așa cum se întâmplă de fiecare dată când citiți o carte nouă, dar am și eu o mare rugăminte la voi, de care vă rog să nu uitați atunci când veți întoarce și ultima pagină.

Așadar, după ce ați terminat de citit, o să vă rog foarte mult să dați mai departe această carte, dar nu unui alt copil, ci unui om mare. Nu contează cui anume, poate fi mama sau tata, bunicul, bunica sau învățătorul, chiar nu contează cui veți da cartea, doar om mare să fie.

Și nu glumesc atunci când vă spun că, atunci când veți oferi cartea, în dar sau cu împrumut, o să ajutați un om mare să nu uite lucrurile cu adevărat importante din viață. Voi sunteți la început de drum, aveți memorie bună și învățați repede atâtea lucruri noi, dar din păcate oamenii mari au probleme cu ținerea de minte, așa că “Noua viață a lui Sarah” le va fi de mare folos acestor uituci.

Ce-și vor aduce aminte toți acești oameni mari după ce vor citi cartea? Păi, își vor aduce aminte în primul rând cât de important este să nu fii singur și să-ți împarți toate bucuriile vieții alături de cineva. Își vor aduce aminte cum e să-i zâmbești partenerului de viață, să-i spui o vorbă frumoasă și să-i împărtășești gândurile. Iar dacă au copii, își vor aduce aminte cât de importantă este familia și cât de mare ar trebui să le fie bucuria atunci când se întorc acasă și copiii le sar în brațe fericiți.

Să nu râdeți, dar oamenii mari sunt atât de uituci, încât au ajuns să nu-și mai amintească nici măcar aceste lucruri pe care voi le considerați atât de firești. Așa că încă o dată vă rog, după ce terminați de citit, dați repejor cartea unui om mare, pentru că vreme de pierdut nu prea mai este.

Dacă nu o să vă grăbiți, atunci oamenii aceștia mari de care vă spun o să îmbătrânească și o să se întristeze atât de mult, încât nici chiar “Noua viață a lui Sarah” nu o să-i mai poată ajuta…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.