SONDAJ: Nicușor Dan și Gabriela Firea conduc în topul intenției de vot

Un sondaj Avangarde realizat la comanda PSD arată că actualul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, independent susţinut de Alianţa Dreapta Unită, ocupă primul loc în topul opţiunilor pentru Primăria Generală, urmat de Gabriela Firea (PSD).

Conform sondajului, actualul primar Nicuşor Dan este creditat cu 28,6% din intenţiile de vot pentru Primăria Capitalei (PMB).

Pe locul al doilea se situează candidatul PSD Gabriela Firea cu 26,5%, urmată de Cristian Popescu – Piedone (PPUSL) – 15,2% şi de Sebastian Burduja (PNL) – 13,8%.

În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), scorurile au fost: PSD – 31%, Alianţa Dreapta Unită – 25%, PNL – 20%. La alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL ar obţine în Bucureşti 50%, urmată de Alianţa Dreapta Unită, cu 26%, şi de AUR, cu 11%.

Sondajul a fost realizat la comanda PSD, în perioada 29 mai – 2 iunie pe un eşantion de 1150 de subiecţi și este reprezentativ pentru populaţia adultă (18+) a Municipiului Bucureşti.

Sondajul a fost realizat prin interviuri faţă în faţă, la domiciliul subiecţilor. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,8%.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.