Transferul secolului s-a materializat: Kylian Mbappe „aterizează” pe Bernabeu după EURO, iar campionul mondial și-a ales și numărul de pe tricou

Sursă foto: Facebook - Fabrizio Romano

Kylian Mbappe a fost prezentat oficial de Real Madrid în decursul zilei de 3 iunie 2024, un reper calendaristic care va rămâne în istoria fotbalului modern datorită impactului acestei mutări a campionului mondial cu Franța din 2018. Fotbalistul trecut pe la AS Monaco și, cel mai recent, PSG, a semnat un contract valabil pe cinci sezoane cu cel mai titrat club din UEFA Champions League și va evolua pe stadionul „Santiago Bernabeu” până în anul 2029, alături de alte staruri ale campioanei din Spania de anul acesta.

Jurnalistul italian extrem de activ și cunoscut în mediul online, Fabrizio Romano a anunțat încă de acum câteva zile că atacantul francez va ajunge la o înțelegere cu clubul din Spania, iar spre seara acestei zile, Real Madrid a emis un comunicat oficial prin care a făcut lumină în acest caz. Trupa condusă de Carlo Ancelotti a informat publicul că Kylian Mbappe va fi noul fotbalist al echipei, după ce a rămas liber de contract după despărțirea de formația pariziană.

Campionul mondial cu Franța din 2018 și căpitanul selecționatei din „Hexagon” va deveni al doilea cel mai bine plătit fotbalist din campionatul Spaniei, cu 15 milioane de euro pe an, după neerlandezul de la Barcelona, Frenkie de Jong, care încasează de la clubul catalan suma de 18 milioane de euro. Totuși, în regimul vestiarului de la Real Madrid, remunerația câștigată de Kylian Mbappe se va apropia ca valoare de cele ale lui Jude Bellingham și Vinicius Junior, printre alți jucători.

De asemenea, bonusul de instalare al lui Kylian Mbappe la noua sa grupare variază între 125-150 de milioane de euro, în funcție de performanțele acestuia și ale echipei, dar și de contribuțiile publicitare.

Imediat după ce trecerea sa la Real Madrid a fost făcută oficial, francezul a postat o serie de fotografii pe rețelele de socializare care arătau pasiunea pe care a purtat-o încă de mic copil față de acest club, atașând textul: „Un vis devenit realitate, atât de fericit și mândră să mă alătur acestei echipe. Nimeni nu poate înțelege cât de entuziasmat sunt în aceste momente. De abia aștept să vă văd pe toți, Madridiștilor, vă mulțumesc pentru suportul incredibil. Hala Madrid!”, au fost cuvintele celui mai nou star din lotul formației din LaLiga.

Prezentarea oficială a lui Kylian Mbappe va avea loc imediat după terminarea ediției de anul acesta a Campionatului European. Atât jucătorul francez, care este conștient că nu poate merge în plin cantonament la Madrid, cât și Florentino Perez, președintele clubului madrilen, care a înțeles situația pe deplin, au decis ca momentul oficializării în fața fanilor a campionului mondial să se petreacă undeva după data de 14-15 iulie. Publicațiile de anvergură din Spania, precum Marca sau AS au anunțat deja că Mbappe va opta pentru purtarea numărului „9” în primul sezon la Real Madrid, pe care l-a avut, cel mai recent, Karim Benzema, compatriotul său. Însă, din sezonul 2025/2026, conform acelorași ziare importante din Peninsulă, campionul mondial din 2018 va dori să îmbrace tricoul cu numărul „10” care se va elibera după plecarea mijlocașului croat, Luka Modric, cel căruia îi revine în prezent.

Kylian Mbappe valorează suma de 180 de milioane de euro, conform site-urilor de specialitate, iar echipele pe la care a trecut înainte de noua experiență pe care o va avea la Real Madrid sunt AS Monaco și Paris Saint-Germain. Jucătorul de o viteză remarcabilă a mai fost aproape de a ajunge pe „Santiago Bernabeu” în anul 2022, dar atunci cele două părți nu s-au mai înțeles, iar Kylian Mbappe a preferat să își prelungească contractul cu trupa din capitala Franței.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.