Programul lunilor iunie-iulie la Teatrul Ion Creangă

Peste 10 spectacole îi aşteaptă pe copii în lunile iunie-iulie, la Sala Mare din Str. Piaţa Amzei nr. 13 şi fiecare dintre ele conturează un univers cu propriul parfum, propria magie şi, de ce nu, propria provocare. Păduri fermecate şi grădini cu miros de cireşe, regate elegante şi camere simple de copii, ţinuturi subacvatice şi meleaguri de odinioară, rupte din lumea basmelor, toate, împreună, sunt suficiente motive pentru a le transforma în amintiri numai bune de pus într-o valiză şi de luat în vacanţă.

Programul lunilor iunie-iulie include atât premierele intrate recent în repertoriul Teatrului Ion Creangă, cât şi titluri inspirate din scrierile lui Ion Creangă, care au ocupat şi ocupă un loc aparte în portofoliul Teatrului. „Ursul păcălit de vulpe” şi „Păcală şi Tândală”, ambele din categoria #TICPITIC (3-6 ani), sunt doar două exemple. Natura întâmplărilor prin care trec personajele, nota de umor cu care multe dileme îşi găsesc rezolvarea, dar mai ales caracterul interactiv al reprezentaţiilor îi vor ţine pe spectatori cu ochii larg deschişi şi urechile ciulite, de la prima la ultima scenă. „Ursul păcălit de vulpe” se joacă sâmbătă, 15 iunie, de la ora 11:00, iar „Păcală şi Tândală”, vineri, 28 iunie, de la ora 18:00.

Revenind la premierele recente, de la decor, la costume, de la conceptul regizoral la interpretarea actorilor, fiecare străluceşte într-un mod unic. „Albă ca zăpada” (4+) are trei reprezentaţii în perioada următoare (pe 8 şi 16 iunie, de la 18:00, şi pe 6 iulie, de la 11:00), iar „Amintiri din copilărie” (6+) şi Visul unei nopţi de vară” (6+) câte două (pe 7 & 15 iunie, de la 18:00, respectiv 9 iunie şi 5 iulie, de la 18:00).

Pe www.teatrulioncreanga.ro, găsiţi informaţii complete despre program, dar şi alte surprize pe care Teatrul Ion Creangă le pune la cale.

Autor: Stela Alecsiu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.