Anunț de ultim moment de la Roland Garros: Novak Djokovic se retrage după ce a văzut rezultatele de la RMN, iar locul unu în lume îi va fi detronat

Sursă foto: Facebook - Roland Garros

Novak Djokovic a anunțat echipa de organizatori de la Roland Garros că se va retrage din cadrul turneului de pe zgura pariziană, după o accidentare suferită la genunchiul piciorului drept. În meciul din optimile de finală câștigat după cinci seturi disputate cu argentinianul, Francisco Cerundolo, campionul sârb a simțit dureri la nivelul genunchiului, acuzând problemele medicale pe motivul suprafeței de joc pe care acesta a descris-o în nenumărate rânduri ca fiind una „alunecoasă”.

Cel mai titrat jucător din istoria tenisului masculin a transmis la finalul duelului din turul al patrulea al întrecerii din capitala Franței că „nu știe dacă va putea juca în următoarea partidă”. Acest lucru s-a confirmat, după ce durerile de la nivelul genunchiului s-au agravat, iar rezultatele venite în urma efectuării unui RMN au arătat că situația nu este deloc una roz.

Din primele informații, verdictul medicilor ar fi acela că „Nole” a suferit o ruptură de menisc care ar fi putut apărut la piciorul drept, dar nimic nu este încă confirmat privind exactitatea acestui rezultat. În sferturile de finală ale competiției, Casper Ruud ar fi trebuit să dea piept cu campionul sârb de la Roland Garros de anul trecut, dar norvegianul a obținut o calificare directă în „careul de ași”, după ce Novak Djokovic a anunțat că abandonează.

În această situație, liderul mondial din clasamentul ATP va fi modificat la finalul competiției de la Paris. Jannik Sinner va urca pe prima treaptă din această ierarhie, după ce Roland Garros se va încheia, devenind primul tenismen italian care izbutește această performanță uriașă. Această reușită va avea loc indiferent de parcursul campionului de la Australian Open la al doilea turneu de Grand-Slam al anului.

Novak Djokovic a pățit ceva asemănător în urmă cu mai mulți ani la Openul Australian, fiind nevoit să se retragă din competiție, după ce a forțat într-un meci dintr-o fază anterioară. La momentul actual, după decizia campionului sârb de a se retrage de la Roland Garros, oricine va pune mâna pe trofeul competiției de la Paris va produce o premieră, deoarece niciun jucător rămas în lupta pentru titlu nu a câștigat turneul din Franța până în prezent.

Novak Djokovic va rămâne cu cele 24 de titluri de Grand-Slam obținute până în acest punct al carierei sale, iar acum, principalul obiectiv al tenismenului sârb este acela de a se recupera în timp util pentru turneul de la Wimbledon, al treilea de Grand-Slam al anului. Competiția de pe iarba londoneză se va desfășura în perioada 1 iulie – 14 iulie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.